Mačkovšek zapušča Montpellier in se seli v bundesligo

Nekdanji član Celja Borut Mačkovšek zapušča slovensko kolonijo v Montpellierju in bo kariero nadaljeval pri Eisenachu.

Objavljeno
09. december 2015 12.55

Erfurt - Slovenska kolonija v Montpellieru šteje enega rokometaša manj. Vrste francoskega velikana zapušča visokorasli Borut Mačkovšek, ki se vrača v nemško bundesligo. V nadaljevanju kariere bo zaigral za Eisenbach, kjer so prihod slovenskega dvometraša že potrdili.

Gre za predzadnjeuvrščeno moštvo najmočnejše nemške lige, ki se bo v tej sezoni očitno krčevito borilo za obstanek. Mačkovšek že ima izkušnje iz bundeslige, saj je po odhodu iz Celja Pivovarne Laško podpisal pogodbo s Hannovrom.

»Sem mlad in imam 23 let. Rokomet je moje življenje. Da bi razvil svoj potencial, rabim priložnost, rabim igro, rabim ure in ure na terenu, iz tekme v tekmo. Brez igre ni ničesar. Zato sem se odločil iti iz Montpelliera. Čeprav mi je težko, mislim, da je to za mene najboljše. Najlepša hvala navijačem za podporo. Hvala trenerju in seveda moji ekipi! Želim vam dosti sreče v nadaljevanju. Montpellier bo vedno posebno mesto za mene in mojo družino, tam se je rodila moja princesa Kiara! In hvala Eisenachu za dobrodošlico! Gremo po nove zmage,« je na svojem facebook profilu z apisal Izolan.

Barve Montpelliera, za katerega je Mačkovšek v desetih tekmah lige prvakov zabil 27 golov, bodo od Slovencev v prihodnje branili še Vid Kavtičnik, Jure Dolenec, Matej Gaber in Dragan Gajić.