Maribor bi rad pokazal mišice

Gorenje bo drevi (ob 19. uri) gostilo uvodno tekmo 2. kola v 1. ligi NLB Leasing - nasprotnik je okrepljeni Maribor.

Objavljeno
12. september 2012 14.52
acr*ROKOMET
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport
Velenje – Vsaj namig k odgovoru na vprašanje, ali bodo rokometno prvenstvo še naprej krojili trije veliki ali bomo imeli veliko četverico, bo dala tekma med Gorenjem in Mariborom (19). Za ambiciozne goste bo to že nekakšna ura resnice.

Moč Gorenja ne pojenja, »ose« še naprej meljejo vse pred seboj. V superpokalu so podarile učno uro Celjanom, v prvem kolu Sviš zamrznile pri minus 16. Branilci lovorike si želijo sezono v Rdeči dvorani, kjer bo kmalu spet gostovala mikavna liga prvakov, začeti suvereno in omahljivce v navijaških vrstah prepričati k nakupu sezonske vstopnice. Hkrati pa visokoletečim Mariborčanom že v štartu spodrezati krila. Težko je verjeti, da bo ekipa trenerja Marka Šibile končala niz Gorenja, ki je nazadnje izgubil na sklepni tekmi sezone 2010/11. Lahko pa bi z dostojnim odporom napovedala, da z Renatom Vugrincem in drugimi okrepitvami misli resno. Sezono so vijoličasti začeli dobro, z visoko zmago proti Krki v DP in še višjo proti Dudelangeu na prvi tekmi 1. predkola pokala EHF. Ker so si napredovanje že zagotovili, jim v Šaleški dolini ne bo treba varčevati z močmi pred revanšo v Luksemburgu.

Šibila prizna, da je Gorenje absolutni favorit, hkrati pa zaupa v kakovost svojega moštva. »Zagotovo nas čaka težka tekma, a prepričan sem, da bo zelo zanimiva. Če bomo maksimalno pri stvari in bojeviti, lahko izkoristimo morebiten slabši dan Gorenja in ga presenetimo,« pred malim derbijem 2. kola – v nedeljo se bosta srečala Cimos in Celje PL – razmišlja Šibila, ki nima lepih spominov na Velenje. V dveh sezonah na klopi Maribora je tam gostoval petkrat in prav tolikokrat izgubil, v povprečju za šest golov, nazadnje je bilo »samo« 29:33. Maribor pa se je v treh letih, odkar igra v prvi ligi, iz Rdeče dvorane vselej vrnil praznih rok. Tega se zaveda tudi nekdanji član Gorenja, Marko Oštir. »Tekme se veselim, saj bomo prvič spoznali, kakšna je naša resnična moč. Zelo smo motivirani, saj bodo pred nami stali državni prvaki. Že tretjo sezono sem član Maribora in morda je napočil čas, da iz Velenja prinesemo kakšno točko ali celo dve,« je odločen veteran na črti.

Gorenju, prvemu favoritu lige, je malo mar za tovrstno statistiko in ga zanima samo nova zmaga, ki bi mu vlila dodatno samozavest pred začetkom nastopov v ligi prvakov in derbijem z Celju v začetku oktobra.

»Jasno je, kakšen je naš cilj: samo zmaga. Že dolgo nismo izgubili in tega niza nočemo kar tako zapraviti. Maribor se je res okrepil, ampak to ne bo dovolj. Morebitni poraz bi pomenil velik psihološki udarec za našo ekipo in pred tako pomembnimi izzivi si ga ne smemo privoščiti,« opozarja Klemen Cehte, po odhodu Nikole Manojlovića prva izbira trenerja Branka Tamšeta na levem zunanjem položaju.