Maribor dobil bitko na okopih v Ribnici

1. SRL: Ante Kaleb z dvema goloma odločil zmagovalca mini derbija 5. kola med Riko Ribnico in Mariborom Branikom.

Objavljeno
09. oktober 2014 02.18
regent ANTE KALEB
P. Z., šport
P. Z., šport
Ribnica – Mariborskim rokometašem je sinoči uspelo, kar jim v prejšnji sezoni v dveh tekmah ni: v gosteh so premagali Riko Ribnico. Četrta zaporedna zmaga v državnem prvenstvu je lep obet pred prvo tekmo 2. kola kvalifikacij za pokal EHF. V nedeljo bodo Štajerci gostili švedski Kristianstad.

Vijoličasti so se pred prvim evropskim izzivom odpravili v deželo suhe robe, kjer so v minuli sezoni najprej klonili s 26:29, v končnici pa remizirali s 26:26. Tokrat je bila športna sreča na njihovi strani in so zmagali za gol. Ribnica pa je dokazala, da le ni tako močno oddaljena od vodilne trojice, kot je bilo videti po hudem porazu proti Celju s 16 goli na prejšnji domači tekmi. Še v 52. minuti je po zadetku Patrika Lebana iz sedemmetrovke držala izid 22:22, nato pa se je kot junak mini derbija 5. kola z dvema goloma izkazal obetavni hrvaški organizator igre Ante Kaleb.

Nik Henigman je dobri dve minuti pred koncem še znižal razliko na gol, vendar moštvo trenerja Roberta Beguša ni zmoglo izenačenja in točki sta odpotovali v Maribor. O izenačenosti srečanja govori podatek, da razlika med ekipama nikdar ni bila višja od dveh golov. Večji del so sicer imeli pobudo gostje, Ribnica pa je nazadnje vodila v 20. minuti (10:9). Gostiteljem se je poznalo, da nista imela svojega dne pomembna zunanja igralca Leban (strel 1:7) in Blaž Nosan (0:2), zato pa se je izkazal Jan Grebenc s sedmimi zadetki.

Še največji zmagovalec je bil pravzaprav rokomet, saj se je napeta in borbena tekma odvijala in končala v športnem duhu, kar je prej izjema kot pravilo. »Seveda bi si želeli osvojiti vsaj točko, ki sploh ne bi bila nezaslužena, ampak Maribor je bil za odtenek boljši. Srečali sta se dve odlični obrambi, mi smo storili več napak v napadu, Maribor pa pokazal več izkušenj. To je bila zelo korektna tekma, z dobrim sojenjem in obiskom. Lahko si le želim, da bi bilo še več takšnih, saj to dela našo ligo boljšo,« je poraz nadvse športno priznal domači strateg Beguš in ob tem Mariborčanom zaželel veliko sreče v dvoboju s švedskimi tekmeci.