Mariborčani navkljub porazu zanesljivo napredovali

Rokometaši Branika so na povratni tekmi prvega predkola evropskega pokala EHF izgubili proti Dudelangeju (27:28).

Objavljeno
16. september 2012 00.18
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Luxembourg - Rokometaši mariborskega Branika so na današnji povratni tekmi prvega predkola evropskega pokala EHF v gosteh izgubili z luksemburškim Dudelangejem s 27:28 (17:10), a so kljub temu napredovali, saj so imeli pred dvobojem kar petnajst golov prednosti.

Gostje do povratni dvoboj začeli odločno, ter s pomočjo razpoloženega vratarja Ivana Pešića, ki je v prvih 30 minutah ubranil 10 strelov, na odmor odšli s prednostjo sedmih golov. Trener Maribora Marko Šibila je v drugem polčasu priložnost ponudil tudi drugim članom ekipe, ki sicer igrajo nekoliko manj, kar so Lukemburžani izkoristili.

Z delnim izidom 4:0 so devet minut pred koncem dvoboja izid izenačili na 23:23, svojo prednost pa so s pomočjo bučne podpore navijačev zadržali do konca (28:27). Pri domačih je bil najbolj razpoložen Hummel z devetimi goli, pri Mariborčanih pa sta najučinkovitejša Renato Vugrinec in Simon Razgor s petimi goli.

Mariborski trener Marko Šibila je po tekmi povedal, da je bil za poraz odgovoren tudi nekoliko spremenjen igralski kader. »Po tem, ko smo visoko povedli, smo srečanje do konca odigrali precej slabše. V določenih trenutkih tudi zaradi tega, ker so več priložnosti dobili igralci, ki drugače igrajo manj. Temu je tudi takšna tekma namenjena. Nekateri igralci so to delno uspeli izkoristi, nekateri pa žal ne. Kljub vsemu sem zadovoljen, da smo na koncu vseeno pričakovano napredovali v naslednji krog, dejstvo pa je, da je ta drugi polčas dal določene odgovore za nekatere igralce,« je dejal Šibila.

Štefanič: Ostaja grenak priokus

Po tekmi je svojo oceno podal tudi rokometaš mariborskega moštva Aljoša Štefanič. »Prvi polčas smo res odigrali kolektivno in kakovostno. Mogoče malo slabše, ampak še vedno dovolj motivirano. V 2. polčas pa smo šli preveč rezervirano, kar se nam je maščevalo. Potrebno je tako slabšega kot boljšega nasprotnika vzeti dovolj resno in nato se ti to ne more zgoditi. Zagotovo nam je ta 2. polčas dobra šola v nadaljevanju sezone in tekma se vedno igra 60 in ne samo 30 minut. Kljub temu smo cilj dosegli, čeprav je na koncu prisotno nekaj grenkobe.«

Mariborčane v drugem kolu čaka zahtevnejši tekmec, in sicer islandski Kopavogur. Prva tekma bo 13. ali 14. oktobra na Islandiji, povratna pa teden dni kasneje v Sloveniji.