Mariborčani v končnici do tesne zmage

Rokometaši Maribora Branika so v prvi tekmi 2. kola pokala EHF doma premagali švedski Kristianstad s 26:25.

Objavljeno
13. oktober 2014 00.59
ROKOMET
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Maribor - Rokometaši Maribora Branika so si na prvi tekmi 2. kola evropskega pokala EHF priigrali minimalno prednost pred povratno tekmo s švedskim Kristianstadom. Štajerci so v dvorani Tabor slavili zmago z rezultatom 26:25 (10:13).

Varovanci Marka Šibile so si zmago priborili predvsem v drugem polčasu, ko so preobrnili prednost treh zadetkov Švedov iz prvega dela. Kolektiv Ole Lindgrena, sicer tudi selektorja švedske izbrane vrste, je prvič povedel z zadetkom Fredrica Peterssona za 4:3 in vodstva do odmora ni več izpustil iz rok.

V drugem delu je Kristianstad po golu Johana Jepsona še povečal prednost, kar je prebudilo domače igralce, ki so dosegli naslednje tri gole in izenačili izid na 14. Po vodstvu Švedov s 16:15 je sledil nov delni izid 3:0 za vijolične, a so gostje v 47. minuti izenačili. Izenačeno je bilo tudi tri minute pred koncem, ko je prišlek iz Celja Žiga Mlakar poravnal izid na 25, Hrvat Nikola Špelić pa je v 59. minuti zadel za pomembno zmago.

Prvi strelec tekme je bil levoroki Mlakar s sedmimi goli, od katerih jih je pet dosegel v prvem polčasu. Po šestkrat sta zadela tudi Poklar in Špelić.

Povratna tekma bo v petek, 17. oktobra ob 19. uri.


Pokal EHF, 2. kolo

Maribor Branik - Kristianstad 26:25 (10:13)

Dvorana Tabor, gledalcev 400, sodnika: Cernavskis, Bogdanovs (oba Latvija).

Maribor Branik: Cingesar 1, Fidel, Hrastnik, Jamnik, Kaleb 6 (1), Miškovič, Mlakar 7, Poklar 6, Škalički, Sok 2, Špelič 3, Taletović, Verdinek, Žabič 1, Žmavc.

Kristianstad: Beutler, Lindgren, Olsson 2, Stenbäcken 1, Björnsen 5, Lagergren 4, J. Larsson 1, L. Larsson, Jepson 3, Tollbring 1, Pettersson 2, Cederholm 4, Lindskog 3, Nilsson, Cosmo.

Sedemmetrovke: Maribor Branik 1 (1), Kristianstad 0.

Izključitve: Maribor Branik 2, Kristianstad 2 minuti.

Rdeč karton: /.