Mariborčani bi radi obdržali stik s Celjani in Velenjčani

Pri slovenskem rokometnem klubu Maribor Branik so razkrili načrte pred novo tekmovalno sezono.

Objavljeno
04. september 2014 22.09
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Maribor − Rokometaši mariborskega Branika so na današnji novinarski konferenci predstavili cilje pred novo tekmovalno sezono.

Mariborčani bodo še tretje leto zapored igrali v evropskem pokalu EHF, v domačem prvenstvu pa bodo poskušali obdržati stik s Celjani in Velenjčani.

Glavni trener Marko Šibila bo razpolagal z mladim moštvom, čigar povprečna starost je manj kot 23 let. Njegove varovance že od samega začetka sezone čaka natrpan urnik, saj bodo v sedmih dneh odigrali tri dvoboje, najprej bodo na sobotni prvi prvenstveni tekmi igrali v Sevnici, 10. septembra jih čaka pokalni dvoboj proti Železnikom, 13. septembra pa bodo gostovali v Velenju.

Šibila: Z zagnanostjo bomo nadomestili pomanjkanje izkušenj

Mariborski klub, ki ga sestavljajo bivši mladinski reprezentantje Slovenije in Hrvaške, so večji del priprav na sezono opravili v Mariboru, kjer so odigrali deset prijateljskih tekem.

»V tem času smo poskušali uigrati mlado moštvo, kar je trend tudi pri ostalih moštvih. Te igralce je treba naučiti sprejemanja odgovornih vlog, kar je bolj značilno za izkušene igralce, a menim, da jim gre to dobro od rok. Verjamem, da bodo s svojo mladostno zagnanostjo nadomestili kakšno leto manj glede izkušenosti. Prepričan sem, da bomo v vseh treh tekmovanjih imeli pomembno vlogo in da nam uspe tudi koga presenetiti,« je uvodoma dejal Šibila.

Mariborski strateg je spregovoril tudi o ciljih v domačem prvenstvu: »Kljub padcu kakovosti pri vseh slovenskih kolektivnih športih menim, da je rokomet vseeno zadržal zelo visok nivo. Upam si trditi, da kljub razlikam nobeno od 12 moštev ni popoln outsider. V Sloveniji imamo nekaj izjemnih mladih igralcev, ki zapolnjujejo vrzeli, ki so jih ustvarili (pre)dobro plačani profesionalci. Želimo si obdržati stik s Celjem in Velenjem in če obstaja razlika, to poskušati zmanjšati. In ravno prvi nasprotnik Sevnica je takšen nasprotnik, ki ima odlične mlade igralce, ki znajo igrati rokomet. Na domačem terenu so še posebej neugodni in morali bomo pokazati vse kaj znamo, da osvojimo te pomembne prve točke.«

Špelića dodatno motiviral kapetanski trak

V mariborskem moštvu bo imel pomembno vlogo kapetan Nikola Špelić, ki je imel v pretekli sezoni veliko smole s poškodbami in je bil zaradi dveh operacij rame z igrišč odsoten skoraj leto dni: »Občutki ob vrnitvi so odlični. Ponovno treningi, igra in zabijanje golov. To, da sem postal kapetan, je zame še dodaten motiv in voditi moštvo tako na parketu kot zunaj njega je velika čast in zadovoljstvo. Upam, da bom upravičil zaupanje trenerja in upravnega odbora kluba.«

Taletović prvi vratar

Mariborčani so poleti ostali brez sedmih igralcev, ki so jih nadomestili s šestimi novinci in dvema rokometašema mladinskega moštva.

Med novinci je tudi 24-letni vratar Emir Taletović, ki se je Mariboru pridružil iz Velenja in bo prvi čuvaj mreže: »S fanti se odlično razumemo, saj se poznamo že iz vrst mladinskih reprezentanc in seveda iz prvoligaških obračunov. Trenira se zelo dobro in ni skrivnost, da so naši cilji usmerjeni proti samemu vrhu,« je pojasnil Taletović.