Mariborski rokometaši odločno po dve točki

Člani rokometnega kluba Maribor bodo v soboto v četrtem kolu državnega prvenstva gostovali v Krškem.

Objavljeno
27. september 2012 19.03
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Maribor - Moštvo Maribora se po prvenstvenem porazu s Trimom že pripravlja na naslednjo ligaško preizkušnjo, ko bodo v soboto gostovali v Krškem.

Naloga Mariborčanov bo težja kot sicer, saj je ekipo že zapustil izkušeni Renato Vugrinec, ki je okrepil skopski Metalurg.

»Odhod Renata Vugrinca je zagotovo pustil nekaj sledi, saj smo igro skozi pripravljalno obdobje skušali prilagajati njegovim individualnim kvalitetam. Vendar kogar ni, ga ni, in mi moramo še naprej strmeti k zastavljenim ciljem,« je povedal trener mariboske ekipe Marko Šibila, ki se zaveda, da v Krškem ne bo lahko.

»Mi gremo v Krško tako z željo po zmagi kot z željo prikazati kakovosten rokomet. Seveda s tem nameravamo nekako dokončno pozabiti neuspeh proti Trimu. Verjamem, da so se fantje po tem šoku sedaj pobrali in bodo na igrišču v Krškem pripravljeni dati svoj maksimum. Zagotovo je tudi Krško zelo kakovostna ekipa, tako da se bomo morali na njih pripraviti maksimalno.«

Njegov varovanec Miha Pučnik je prepričan, da bo s soigralci v soboto vknjižil novi točki. »Res ne pride v poštev drugo kot dve točki. Moramo se pobrati po tekmi s Trebnjem. Čeprav ima tudi Krško dobro ekipo, je srečanje v Krškem potrebno odigrati povsem drugače kot proti Trimu. Upam, se bo ob našem maksimumu na parketu zadeva tokrat obrnila nam v prid,« je dodal Pučnik.

Ta konec tedna bosta v državnem prvenstvu mirovala Celje in Gorenje, ki bosta v soboto nastopila v ligi prvakov. Prvi bodo gostili Sankt Peterburg, drugi pa bodo gostovali pri madžarskem Veszpremu.

Pari četrtega kola (sobota, 29. 9.):

Trimo Trebnje - Istrabenz plini Izola (19)

Krško - Maribor Branik (19)

Ribnica Riko hiše - SVIŠ Pekarna Grosuplje (19)

Cimos Koper - Sevnica (19)