Matevž Skok zapušča Celjane in se seli v Nemčijo

Po koncu sezone se bo vratar Matevž Skok iz celjskega rokometnega kluba preselil v bundesligo, k TuS N-Lübbecke.

Objavljeno
11. december 2014 12.34
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Celje - Iz slovenskega rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško so sporočili, da jih bo po koncu sezone zapustil vratar Matevž Skok. Preselil se bo v Nemčijo, kjer ga v moštvu TuS N-Lübbecke čakajo novi izzivi in nastopanje v najmočnejši ligi na svetu.

Skok je leta 2011 v Celje prišel iz Velenja in si počasi priboril status prvega klubskega vratarja. V mestu ob Savinji je s svojimi predstavami vzbudil zanimanje številnih klubov, nov izziv v karieri pa je našel v bundesligi, kjer bo nastopal za TuS N-Lubbecke. »Celjski klub je vesel in ponosen, da se je Matevž v Celju razvil v odličnega igralca ter vratarja in mu želi v njegovi nadaljnji karieri številne uspehe,« so sporočili iz celjskega kluba.

»Odhajam iz Celja in občutki ob tem so še zelo mešani. Tu sem, oziroma bom prebil štiri nepozabna leta, še posebej mi bodo v spominu ostali vsi trenutki, ko smo nad glavo dvigovali pokale in pa tekme ter skalpi velikanov v ligi prvakov. Gotovo bom odšel s težkim srcem v tujino, kjer se bo potrebno privajati na novo okolje. Nemčija je zame nov izziv, bundesliga pa priložnost, da se izkažem v najmočnejši ligi v rokometu in se vratarsko še dodatno razvijam,« je ob tem povedal Skok.

V mestu Lübbecke na severu Nemčije bo Skok združil moči z nekdanjim slovenskim reprezentantom Alešem Pajovičem. Lübbecke je ta čas na 12. mestu bundeslige. V svojih vrstah ima tudi nekdanjega člana Gorenja, Hrvata Draga Vukovića.