Matić: Opravičujem se za neumnost

Celjski trener Vladan Matić ni znal brzdati živcev, nato pa se je včeraj veselil točke v Kopru.

Objavljeno
17. september 2012 12.20
rokomet
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport
Koper – Če bo trener Celja PL Vladan Matić še naprej tako čustveno doživljal tekme kot derbi proti Cimosu (30:30), se bo kmalu moral posvetovati s psihologom. Živci so mu popustili, ko se je tekma lomila, in v sočni srbščini opozarjal na domnevno sodniško krajo. Njegovi rokometaši so mu ob koncu vendarle zvabili nasmeh na ustnice.

Zmago ste imeli že skoraj v rokah, pa jo v zadnjih sekundah izpustili. Kakšni so vaši občutki po tako napeti tekmi?

Glede na to, da smo osem minut pred koncem zaostajali za tri gole, smo jo kar dobro odnesli. Opravičujem se Celjanom, igralcem in navijačem zaradi neumno prislužene dveminutne kazni. Zaneslo me je, prevzela so me čustva. V bistvu me je načela prejšnja situacija, ko smo ostali brez dveh igralcev naenkrat. Zdelo se mi je prestrogo. Konec koncev smo si to točko zaslužili. V drugem polčasu smo precej izboljšali izvedbo polprotinapadov, dosegli veliko lahkih golov. V napadu na postavljeno obrambo smo se spet precej mučili. Nimamo pravih strelcev z razdalje. Ampak takšno ekipo pač imamo. Vse čestitke mojim fantom, ki niso obupali.

Ste pogrešali Boruta Mačkovška, ki zna zadeti od daleč, pa je nepričakovano obsedel na tribuni?

Tega ne bi komentiral. Šlo je za disciplinski ukrep.

Zakaj je sploh manjkal? Pred tekmo je govoril o zvinu gležnja na treningu ...

Jaz pravim disciplinski ukrep.

Po superpokalnem porazu proti Gorenju in težki zmagi v Ormožu so vas nekateri že odpisali iz boja za naslov. Glede na prikazano v Kopru je Celje vendarle boljše, kot se je zdelo, mar ne?

Izboljšali smo se od takrat. Manjka nam še zanesljivost v napadu. Ampak prišel bo Rok Žuran in še kdo, ki zna zadeti od daleč. Potrebujemo ta strel z razdalje, posebej v ligi prvakov, ki se nezadržno bliža. Za zdaj je najbolj pomembno, da si ne privoščimo spodrsljajev v slovenskem prvenstvu, da držimo korak z Gorenjem in Cimosom. Dve točki smo že imeli v žepu, ampak škoda, da ju nimamo. V bistvu pa se ne moremo pritoževati.

Je bila odločitev, da v vrata v zadnjih minutah postavite mladega Urbana Lesjaka, ki je omogočil vrnitev, poteza iz obupa ali premišljena zamenjava?

To je bilo moje maslo. Saj me že poznate in veste, da vedno nekaj ušpičim. Včasih pač delujem po občutku.

In kako komentirate predstavo vratarja, ki je po mnenju mnogih preveč zapostavljen v Celju?

Oba vratarja, tako Matevž Skok kot Lesjak, sta izpolnila moja pričakovanja. Zelo se mi je težko odločiti, kdo bo šel v vrata. Za zdaj je vse dobro, kar naj se dopolnjujeta.

Pred vami je liga prvakov in vroči krst v Veszpremu. Ta remi vam je gotovo dvignil samozavest.

Nam mora liga prvakov služiti kot nagrada za prejšnjo sezono. Raje se bomo držali domačega prvenstva in v Evropi nabirali izkušnje proti vrhunskim ekipam.

Ste pričakovali, da bo Fredi Radojkovič na desnem zunanjem položaju dal prednost krilnemu igralcu Matjažu Brumnu in na klopi pustil Milorada Krivokapića?

Videli smo, da je tako igral tudi prejšnji konec tedna proti St. Raphaelu v kvalifikacijah za ligo prvakov. Preveč imam svojih težav, da bi se obremenjeval še s tujimi.

In katera je težava številka 1?

Strel z zunanjih položajev.

Novinca Mate Lekai in Sebastian Skube nista »šuterja«, sta pa že pokazala odlike vrhunskih igralcev. Ste zadovoljni z njunim napredkom?

Rasteta s tekme v tekmo. Potrebujeta še čas. Lekai se nam je pridružil po olimpijskih igrah. Šele dva tedna je z nami, težave ima tudi z jezikom, a sem prepričan, da bo prava okrepitev za nas. Saj smo dobri. Obramba je že precej močna in ko bo stekel še napad, nas bo zelo težko premagati.