Matić: Veszprem je izraziti favorit

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo v soboto v okviru prvega kola lige prvakov gostovali pri madžarskem Veszpremu.

Objavljeno
28. september 2012 00.11
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si
Celje - Slovenski rokometni prvoligaš Celje Pivovarna Laško bo v soboto začel nastope v ligi prvakov. Prvi tekmec Celjanov bo Veszprem, s katerim se bodo uvodoma pomerili v gosteh (17).

Veszprem je serijski zmagovalec madžarskega prvenstva (20) in pokala (21), v svojih vrstah tri nekdanje Celjane - Mirsada Terzića, Renata Sulića in Mirka Alilovića - in prišleka iz Barcelone Laszla Nagyja, tako da se trener Celja Vladan Matić zaveda, da njegove varovance čaka težka naloga.

»Veszprem ima s strani madžarske rokometne zveze vse privilegije in lahko tekme domačega prvenstva prestavlja, kakor želi. Tako so že pred začetkom lige prvakov odigrali tekme, ki bi morale šele slediti in se tako v tem času lahko posvečajo le pripravi na tekme lige prvakov. To seveda pomeni, da ekipa kljub številnim spremembam, ki so se tam zgodile pred sezono, ne bo neuigrana, temveč je popolnoma pripravljena na vse. Njena želja pa je zaključni turnir četverice, zaradi česar so v ekipo vložili nenormalno visoka sredstva, ki jih madžarski trg sicer glede na razmere nikakor ne more prenesti. Na igrišču delujejo zastrašujoče, saj lahko v zelo kratkem času odločijo tekmo in naredijo visoko razliko.«

Matić: Bo težko, a ne nemogoče

Trener Celja je pojasnil, da je za celjsko moštvo najpomembnejše državno prvenstvo, vendar se želijo pri slovenskem predstavniku v Evropi pokazati v čim lepši luči. »Na tekmo v Veszpremu smo se začeli pripravljati šele danes. Včeraj smo igrali še tekmo domačega prvenstva in moramo korak za korakom. Domače prvenstvo mora biti za nas pomembnejše, seveda pa smo nasprotnika analizirali. S kombinacijo madžarskih, španskih in balkanskih igralcev so naredili zanimivo kombinacijo, ki jo povezuje trener, ki je v madžarski prostor vnesel nekatere nove prijeme. Ne glede na to, da so izraziti favoriti, mi tja ne gremo z belo zastavo, temveč se bomo poizkušali predstaviti v najboljši luči, zavedamo pa se, da bo izredno težko. Ne želim pa reči, da nemogoče, saj je žoga okrogla in kaj veš, kaj se lahko zgodi,« meni Matić, ki ga pestijo številne poškodbe njegovih igralcev.

»Res je, da imamo kar nekaj težav. Od poškodbe Perića, sedaj znova nesrečnega Potočnika, zbolel je Žabič, potem pa imamo še situacijo z Mačkovškom. A vseeno kot ekipa delujemo odlično in se borimo. Posebne filozofije tu ni, vsak mora dodati še po 20 odstotkov, da zakrpamo vse luknje, ki jih imamo in fantje se tega zavedajo in se trudijo po najboljših močeh.«

Perić: Svoje interese moramo postaviti za interese kluba

Eden izmed teh, ki v soboto ne bo mogel pomagati Celjanom, je tudi vratar Dejan Perić. »V soboto nas vsekakor čaka težka preizkušnja, saj imamo že sami kar nekaj težav s poškodbami in boleznijo, čakajo pa nas še izjemni nasprotniki. Meni je zelo težko, saj ne bom mogel pomagati soigralcem, a ne glede na to sem prepričan, da bom lahko pomagal na drug način. Če bomo svoje interese postavili za interese kluba in ekipe, če bomo naredili vse, kar igralec za ekipo mora, potem bomo vse te težave lažje prebrodili. Vsakdo od nas mora pomagati po najboljših močeh, saj bomo le tako lahko dosegali rezultate, ki si jih ta klub zasluži, in za vsakega posameznika, ki je del tega kluba, mora biti to privilegij, saj to ni dano vsakomur,« je dejal Perić, ki dobro pozna vzdušje v Veszpremu.

»Odpravljamo se v Veszprem, kjer sem preživel pet let in kjer stoji praktično celjski enaka dvorana. Ta bo polna in glasna, kar je lahko motivacija za našo ekipo, seveda pa tudi prednost za domačina. Atmosfera bo podobna celjski v najboljših časih in moramo si prizadevati, da to vrnemo tudi v našo dvorano. V Veszpremu vlada velik pritisk na igralce, saj si ne smejo privoščiti spodrsljajev, kajti njihov cilj je uvrstitev na zaključni turnir, vse drugo bo neuspeh. Ne glede na vse zvezde, ki jih imajo, je zame najboljša ekipa tista, v kateri nastopam, torej Celje. Imamo pravico, da se nadejamo zmage, saj se vsaka tekma začenja z rezultatom 0:0 in zakaj bi ob vseh odrekanjih, ki jih kot športniki imamo, ne šli na vsako tekmo na zmago, torej tudi na to na Madžarsko in verjamem, da bomo uspešni,« zaključuje izkušeni vratar.