Miha Žvižej bo okrepil slovensko kolonijo v Montpellieru

Mateja Gabra bo v moštvu Montpelliera zamenjal njegov reprezentančni kolega Miha Žvižej.

Objavljeno
17. december 2015 18.14
HANDBALL-WC-2015-SLO-BRA
G. L.
G. L.

Montpellier - Vodstvo francoskega rokometnega prvoligaša Montpelliera je naznanilo, da klub zapušča krožni napadalec Matej Gaber, a slovenska kolonija na jugu Francije zaradi odhoda Škofjeločana ne bo nič manjša. Namesto Gabra se k francoskemu velikanu seli Celjan Miha Žvižej, ki je z novim klubom podpisal pogodbo vse do leta 2020.

28-letni krožni napadalec letos nastopa za Tououse, pri katerem bo ostal do konca te sezone. Draganu Gajiću, Vidu Kavtičniku in Juretu Dolencu se bo namreč priključil šele s pričetkom naslednje sezone. »Žvižej je že dokazal za kako dobrega rokometaša gre. Dejstvo, da se dobro razume z igralcema, kot sta Kavtičnik in Dolenec, pa je še posebej dobra stvar za nas,« je za portal ehfcl.com povedal trener Montpelliera Patrice Canayer.

Žvižej bo v prihodnji sezoni eden od štirih novincev v dresu francoskega velikana. Montpellier je pred robustnim Celjanom že potrdil prihode njegovega letošnjega soigralca Valentina Porta, švicarskega vratarja Nikole Portnerja (Kadette Schaffhausen) in Théophila Causséja (Dunkerque).