Murray na operacijo hrbta

Škotski tenisač Andy Murray bo potreboval operacijo hrbta, zato je bržkone že zaključil sezono.

Objavljeno
19. september 2013 21.56
Croatia Tennis Davis Cup Britain
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

London - Tretji igralec sveta Andy Murray bo moral na operacijo hrbta, zaradi česar obstaja le malo možnosti, da bi v tej sezoni še stopil na teniška igrišča.

Škot bo zavoljo ponedeljkove operacije moral izpustiti nekatere pomembne turnirje, med drugim tudi oktobrski masters v Šanghaju, pod vprašajem pa je tudi njegov nastop na zaključnem turnirju sezone, ki bo med 4. in 11. novembrom v Londonu.

26-letni Škot ima že dolgo časa težave z bolečinami v hrbtu, v zadnjem času pa se je njegova poškodba še poslabšala. Na letošnjem zadnjem turnirju za veliki slam v New Yorku je v četrtfinalu moral priznati premoč Švicarju Stanislasu Wawrinki in tako ni ubranil naslova iz leta 2012.

Škotski tenisač je v tem letu igral na 51 dvobojih in jih 43 tudi dobil, poleg tega pa se lahko pohvali s štirimi turnirskimi lovorikami - največjo je osvojil v Wimbledonu. Andy Murray je zazadnje igral pretekli teden v Umagu, kjer je Veliki Britaniji pomagal do zmage nad Hrvaško (4:1) in vrnitvi v svetovno skupino Davisovega pokala. Škot je pri zmagi prispeval dve točki, in sicer za zmagi nad Borno Čorićem in Ivanom Dodigom.