Ni še čas za preplah 

Veliko se je govorilo o odsotnosti Kavtičnika, Gabra, Cingesarja, vsak igralec se pozna, a to ni bil poglaviten razlog za poraz.

Objavljeno
04. maj 2017 02.18
rokomet
Marko Šibila
Marko Šibila
Po evforiji, ki je vladala po bronu na SP, je bilo padec v slovenski igri mogoče pričakovati. Za nameček je bil tekmec najbolj neprimeren ta čas – Nemci imajo odlično ekipo, ki ima novega, zelo kakovostnega trenerja. Igralci ga zelo spoštujejo in bi se vsi radi dokazali pred njim. Bili so izjemno osredotočeni in pripravljeni na igro Slovenije, ničesar niso prepustili naključju. Po drugi strani se je našim fantom videlo, da v glavah niso povsem pri stvari, veliko se jim je dogajalo v zadnjih mesecih, utrujeni so, za njimi je veliko pomembnih tekem. Pomanjkanja želje jim ne gre očitati, a enostavno jim ni šlo.

Veliko se je govorilo o odsotnosti Kavtičnika, Gabra in Cingesarja, vsak igralec se pri nas resda pozna, vendar to ni bil poglaviten razlog za visok poraz. Vsem reprezentancam se dogajajo slabi dnevi, iz katerih je vedno treba potegniti kakšen poduk. Najbolj pomembno je, da se po tem porazu, ki ni še nič tragičnega, ekipa čim prej spravi k sebi. Včasih je celo dobro doživeti poraz, ki te strezni. Tako dobri vendarle nismo, da bi zlahka igrali z reprezentancami najvišje ravni.

Je pa res, da ne sme iti več tako naprej, že v soboto bi veljalo v Nemčiji pokazati drugačen pristop. Tekmeci bodo stežka spet tako natančni, Slovenci bi morali zgrešiti manj strelov. Najslabše bi bilo ta čas zagnati preplah, črta se potegne po koncu kvalifikacij. Pa še to: bili smo brez strela z zunanjih položajev, a bi veljalo vztrajati pri visokih fantih, ki so se uveljavili v zadnjem času. Brez njih imamo težave tudi pri menjavah ob prehodu iz napada v obrambo. Strategija je dobro zastavljena in od nje ne gre odstopati, saj imamo konkurenčne igralce.