Nič več radodarni gostitelji, Veszprem čaka trd boj

Celjani bodo jutri ob 15. uri začeli lov na prvo zmago v Zlatorogu. Prihod napovedalo prek tisoč madžarskih navijačev.

Objavljeno
14. november 2015 01.20
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport
Celje – Kup razlogov imajo rokometaši Celja Pivovarne Laško, da v dvoboj s starimi znanci iz Veszprema v Zlatorogu (tekma bo jutri ob 15. uri) vložijo srce in dušo. Z zmago bi končali niz petih porazov v ligi prvakov in šestih proti madžarskim tekmecem, hkrati pa bi si precej povečali možnosti za preboj v osmino finala.

»Nekaj popijemo in pojemo, se poveselimo s prijatelji Florijani in proti Blatnemu jezeru odpeljemo nov par točk,« so madžarski navijači, obeta se jih prek tisoč, prepričani, da jih kot vselej v zadnjih treh letih čaka koristen izlet v zahodno soseščino. Celje se želi otresti slovesa dobrodušnega gostitelja. Kljub petim zaporednim porazom, trem v svoji dvorani, ni brez možnosti za osvojitev 6. mesta v skupini A. Zagreb in zlasti Wisla sta ulovljiva. Po porazu v Mariboru je Celju dobro del reprezentančni premor, večina poškodb je pozdravljenih, manjkal bo David Razgor, zato je dobra novica, da je Miha Zarabec uspešno prestal sredino tekmo v Škofji Loki (31:20) in po 40 minutah igre ni čutil bolečin v stegnu. Vprašljiv je nastop Povilasa Babarskasa, a trener Branko Tamše bo lahko računal na novinca Marka Dujmovića.

Madžarski prvaki sodijo v ozek krog ekip, ki se spogledujejo z naslovom v LP. V zadnji sezoni so se zaustavili šele v finalu. Vseeno pa se zdi, da so bolj ranljivi kot prej, če nič drugega, so še vedno brez trenerja, potem ko so domnevno zaradi upora v slačilnici nepričakovano odstavili Carlosa Ortego.

Veszprem in Celje veljata za sorodna kluba, imata na las podobno dvorano, v Veszpremu igra šest bivših igralcev Celja – Alilović, Terzić, Sulić, Lekai, Slišković, Marguč. A Madžari razpolagajo z nekajkrat višjim proračunom, pred sezono so se okrepili z Ivanom Sliškovićem in islandskim asom iz Kiela Aronom Palmarssonom. Ekipo so pestile težave s poškodbami, vendar je kapetan Laszlo Nagy okreval, prav tako Palmarsson. Kot je razkril slovenski reprezentant Gašper Marguč, bo gotovo manjkal le Christian Zeitz, odločitev o krožnem napadalcu Andreasu Nilssonu pa bo padla danes, ko se bo po treningu in kosilu avtobus odpravil proti Celju.

Vprašanje, v kakšni formi je Veszprem, je tudi za Marguča težko. »V torek smo doma remizirali z Vardarjem v ligi SEHA. Nismo igrali dobro, večina se nas je dan prej vrnila z reprezentančnih obveznosti. Bomo videli. Točk gotovo ne bomo dali zlahka, nujno jih potrebujemo za prvo mesto v skupini, potem ko je Pariz zmagal v Kielu,« je razmišljal Marguč, ki mu je bilo lani, le nekaj mesecev po prestopu iz matičnega kluba, težko pri srcu, ker je moral zaigrati kot gost v Zlatorogu. Zdaj se je že utrdil: »Veselim se vrnitve domov, kjer bom igral pred svojimi navijači, saj sem vendar Celjan. Ena tribuna pa bo spet obarvana v rdeče in obeta se fantastično vzdušje in odlična tekma.«

Podobno razmišlja domači adut Zarabec, ki je že pošteno lačen vrhunskega rokometa in se mu lahko po podaljšanju pogodbe s Celjem res stoodstotno posveti. »Veszprem upravičeno meri na vrh Evrope, a to za nas pomeni, da bomo lahko igrali neobremenjeni, dokazali pa smo že, da se lahko merimo z vsemi. Verjamem, da bo tekma na nož, mi Madžarom vsekakor ne bomo dopustili, da bi se sprehajali po Zlatorogu. Imam dober občutek, vem, da smo sposobni veliko. S predstavo, kot je bila zadnja v Kielu, in pomočjo navijačev si lahko obetamo dober rezultat.«