Nov rokometni prvoligaški štart v Ljubljani

Ob štartu rokometne šrvoligaške sezone Slovan drevi na Kodeljevem gosti prvake iz Velenja.

Objavljeno
05. september 2013 20.08
SLOVENIJA LJUBLJANA 08.02.2010 ROKOMET GORENJE SLOVAN FOTO:ROMAN SIPIC/DELO
Peter Zalokar, Šport
Peter Zalokar, Šport

Ljubljana – Pri Gorenju je Klemen Cehte dočakal brata Nejca, v Rdečo dvorano sta prišla dvojčka Burić, v današnjem uvodu v sezono pa bomo videli tudi bratovski dvoboj med Luko in Juretom Dobelškom. Slednji je proti matičnemu klubu v zadnjih štirih sezonah igral v dresu Cimosa, zdaj mu bo skušal prekrižati račune s Slovanom.

»Če že moramo igrati proti Gorenju, je najbolje, da to opravimo kar takoj, ko so možnosti za presenečenje vendarle nekoliko večje,« se vročega štarta veseli mlajši od bratov Dobelšek, ki ga prihodnji petek čaka še tekma s Celjem Pivovarno Laško.

Danes so sicer na sporedu prve tri tekme 1. kola, poleg derbija na Kodeljevem bosta še sosedski dvoboj med Krškim in Sevnico, ki sta zadnjo sezono končala na dnu lestvice, pa spričo okoliščin obstala med elito; Izola, edini primorski prvoligaš, pa bo gostil Ribnico. Največ pozornosti bo požela vrnitev Ljubljane na rokometni zemljevid. Slovan je nazadnje gostil Gorenje decembra 2010, kluba pa sta 6. avgusta odigrala pripravljalno tekmo v Mozirju, kjer je bilo Gorenje boljše s 26:23. Tedaj v ekipi še ni bilo Jureta Dobelška, ki se je v glavno mesto preselil dan zatem. Pripeljal ga je nihče drug kot prejšnji direktor Gorenja Stane Ostrelič, ki bo zdaj v tej vlogi deloval pri Slovanu in ga skušal dvigniti vsaj na raven izpred štirih let, ko je pod Deničevim vodstvom sezono končal na 4. mestu.

Dobelšek je eden od šestih okrepitev na Slovanu, z razpletom prve tekme pa se ne obremenjuje preveč. »Mi moramo gledati predvsem nase in prikazati maksimum. Če bo to dovolj za točko, bo, če ne, tudi nič hudega. Pritiska ni. Gorenje je pač favorit. Dobro funkcionira, zmage na turnirjih kažejo, da so v Velenju sestavili dobro ekipo,« tekmeca spoštuje 29-letni reprezentant, ki je še pravočasno okreval po poškodbi zadnje stegenske mišice, tako kot levoroki Hrvat Mario Vuglač, in tako bo Slovan pod vodstvom Gregorja Cvijiča zaigral v popolni postavi. Gorenje, ki kljub velikim spremembam v ekipi na vseh 13 pripravljalnih tekmah ni doživelo poraza, bo brez poškodovanega Jureta Golčarja, Senjamin Burić pa naj bi stisnil zobe, saj je pomemben člen na črti.

Ob košarkarski evforiji, ki se ji bo nocoj pridružila še nogometna v Stožicah, ni prav verjetno, da se bo v Ljubljani takoj prebudila rokometna strast, toda vseeno si Dobelšek obeta določeno podporo s tribun. »Če povem po pravici, nimam nobenega občutka, kako bo z obiskom. Mislim, da bi prva liga lahko privabila nekaj več gledalcev. Zato je toliko bolj pomembno, da zapustimo dober vtis. Kdo ve, morda pa prvaku celo zagrenimo življenje.«