Obrvan novi trener Zagreba

Nekdanji trener rokometašev Gorenja iz Velenja, Ivica Obrvan, je novi strateg hrvaškega prvaka CO Zagreba. Obrvan si želi osvojiti domače prvenstvo in hkrati napraviti tudi viden uspeh v ligi prvakov, v klubu pa bo ostal naslednji dve leti in pol.

Objavljeno
02. februar 2011 17.09
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Zagreb - Poleg Ivice Obrvana se je v hrvaško prestolnico preselil tudi Božidar Jović, ki bo postal tehnični direktor kluba. Obrvan je na mestu trenerja zamenjal Nenada Kljaića, ki so ga odpustili zaradi tega, ker naj ne bi imel trenerske licence. »Najprej bi se rad zahvalil za topel sprejem. Vesel sem, da sem tukaj, saj imam vizijo, ki jo bomo skušali uresničiti s trdim delom. Zagreb je namreč eden od najbolj učinkovito organiziranih klubov na svetu,« so bile prve besede Obrvana po prihodu v klub.

Cilji kluba so jasni, saj si želijo osvojiti domače prvenstvo in napraviti čim boljši rezultat v ligi prvakov, kjer se za drugo mesto v skupini borijo z nemškim Flensburgom. »Prevzel bom tisto, kar je dobro delal že Kljaić in dodal nekaj novosti samemu načinu dela. Menim, da je vsak nasprotnik premagljiv, tovrstno mentaliteto pa bodo morali posvojiti tudi igralci,« je še dejal Obrvan.

V dosedanji trenerski karieri je že vodil Metković, s katerim je leta 2000 osvojil pokal EHF, Medveščak in Gorenje, ki ga je zapustil sredi sezone 2009/10 zaradi finančnih težav kluba.