Odslej reprezentanca že v visokih obratih

Nesrečni Klemen Ferlin zapustil priprave, v Zrečah že Urban Lesjak. Jutri se bo kot zadnji reprezentanci pridružil Sebastian Skube.

Objavljeno
27. december 2015 23.57
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Zreče – Za slovenskimi rokometaši je prvi teden priprav za EP na Poljskem. Do božiča iz Zreč ni bilo novic, kar je bil dober znak, toda sobota jo je zagodla in terjala prvi davek med reprezentanti. Klemen Ferlin jo je hudo skupil na treningu in včeraj ga je v vratih že zamenjal prvi rezervist Urban Lesjak.

Ferlin, ki je pokazal veliko vneme, ko je prejšnji konec tedna le kakšno uro po zadnji tekmi Gorenja v 1. SRL že prispel v Zreče, bo moral še nekaj časa počakati na premierni nastop na veliki sceni. Na treningu si je poškodoval koleno, kaže, da si je strgal križne vezi. Iz kluba so že sporočili, da je zanj sezona končana.

Lesjak iz Celja Pivovarne Laško si kajpak ni želel na takšen način utreti poti v izbrano vrsto, toda dobro ve, kako muhasta je lahko športna sreča. Tik pred zdajci je izpadel iz ekipe za SP 2013, ker si je na zadnji pripravljalni tekmi v Slovenj Gradcu proti Alžiriji poškodoval koleno, nakar je v Španijo namesto njega odpotoval Primož Prošt. Lesjaku se je tedaj sesul svet, a morda so mu zvezde tokrat naklonjene. Selektor Veselin Vujović je sprva govoril, kako širok izbor vratarjev ima, zdaj pa se vrste med čuvaji mreže redčijo iz tedna v teden. Najprej je odpadel Aljoša Rezar, zatem Prošt, zdaj še Ferlin. Za dve mesti med šestnajsterico se bodo tako potegovali veteran Gorazd Škof, Matevž Skok in Lesjak, morda pa na Poljsko odpotujejo celo vsi trije.

»Na določene reči pač nimamo vpliva in se žal dogajajo. Klemen je imel res smolo in čaka ga operacija. Ena nesreča pa pomeni priložnost za nekoga drugega. Prišel je Urban in zdaj je na njem, da upraviči zaupanje,« je klubskega tovariša pozdravil Luka Žvižej, najbolj izkušen od peterice celjskih igralcev na pripravah. Drugih slabih vesti izpod Pohorja ni. Tudi poškodba prepone kapetana Uroša Zormana ni več moteča. Reprezentanti so bili doma na božični večer in za božič, naslednjič bodo prosti za silvestrovo in prvi dan novega leta, ki prinaša ne samo EP, ampak tudi priložnost za nastop na OI v Riu. Danes se bosta ekipi pridružila »Nemca«, Borut Mačkovšek in Skok, jutri bo kot zadnji prišel še Sebastian Skube, ki ima danes tekmo s Silkeborgom v danski ligi. Skok je v soboto ob porazu Lübbeckeja (novi trener je Goran Perkovac) v Wetzlarju zbral šest obramb, Mačkovšek je v dresu Eisenacha včeraj v Berlinu (24:30) zabil štiri gole.

»Za zdaj gre vse po načrtu. Čakamo še zadnje kolege in začeli bomo prave priprave v visokih obratih. Storili bomo vse, da bomo 16. januar, ko nas čaka prva tekma na EP, dočakali v pravi formi,« sistemu dela zaupa Žvižej, ki ga težko še kaj vrže iz tira, saj je za njim že ničkoliko priprav za velika tekmovanja. Počasi se približujejo tudi pripravljalne tekme, 4. in 5. januarja bo Slovenija igrala z Makedonijo, 8. in 9. s Hrvaško: »Te štiri tekme bodo dober pokazatelj, kje smo in kaj moramo še postoriti do EP. Verjamem, da bo vse v redu. Pomembno je, da se proti Wroclawu odpravimo s pozitivnimi občutki.«