Tominec novi trener »os«

Novi trener rokometašev Gorenja iz Velenja je postal Matjaž Tominec, ki je nadomestil Branka Tamšeta.

Objavljeno
27. oktober 2011 20.35
Posodobljeno
27. oktober 2011 20.46
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si
Velenje - V rokometnem klubu Gorenje iz Velenja je prišlo do zamenjave na trenerskem položaju. Namesto dosedanjega glavnega trenerja članskega moštva Branka Tamšeta bo aktualne slovenske podprvake vodil Matjaž Tominec, piše STA.

Matjaž Tominec, nekdanji trener Cimosa iz Kopra in selektor moške članske reprezentance Slovenije, bo tako prevzel mesto trenerja prve članske ekipe, medtem ko bosta dosedanji glavni trener Branko Tamše in Tomaž Juršič postala njegova pomočnika.

Pod Tamšetovim vodstvom so rokometaši Gorenja v 1. NLB Leasing ligi v tekmovalni sezoni 2011/12 odigrali osem tekem. Šestkrat so zmagali (Šmartno Herz Factor banka, Maribor Branik, Krka, Trimo Trebnje, Ribnica Riko hiše, Istrabenz plini Izola), po enkrat pa so izgubili (Loka) in remizirali (Cimos Koper). Po osmem krogu ligaškega tekmovanja si Gorenje s 13 točkami deli drugo mesto s Cimosom, na prvem pa je Celje Pivovarna Laško s 14 točkami.

V pokalu Slovenije so Velenjčani v šestnajstini finala igrali z Alplesom iz Železnikov in prepričljivo zmagali z 41:23. V osmini finala letošnjega pokalnega tekmovanja je njihov nasprotnik Cimos iz Kopra, vendar je tekma v dvorani Bonifika, ki bi po prvotnem razporedu morala biti v sredo, 26. oktobra, preložena na 30. november.