Perić jamči: Srce bo ostalo na parketu

V slovenskem rokometnem prvenstvu je danes (19) v dvorani Zlatorog na sporedu derbi med Celjem in s Cimosom.

Objavljeno
29. oktober 2011 10.24
Posodobljeno
29. oktober 2011 10.33
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport
Celje – Prva ura resnice za rokometaše Celja Pivovarne Laško v sezoni bo napočila nocoj ob 19. uri. Ne samo, da jih čaka prvi derbi in to z evroligaško zasedbo Cimosa, dobili bodo tudi pomemben signal, kako močno njihovo mesto verjame v nov projekt ter usmeritev z legendo Dejanom Perićem in kopico domačih upov.

Celjani so spet v formi, ki spominja na tisto iz pripravljalnmega obdobja. Dobili so zadnje tri tekme, v prvenstvu so nazadnje s 17 goli razlike zmagali v Šmartnem, v sredo v pokalu s +16 odpihnili Trimo. A tokrat gre za tekmeca iz povsem drugega jakostnega razreda. Cimos ima lepe spomine na Zlatorog, aprila je tam zmagal v prvenstvu (30:28) in le nekaj dni prej v polfinalu pokala (29:27). Čeprav so v Knežjem mestu močno spremenili zasedbo, je morda največja dodana vrednost v zdravem in razpoloženem Luki Žvižeju, s 45 goli najboljšim strelcem ekipe, ter nedvomno v kapetanu Periću, ki napoveduje spektakel: »Cimos je spoštovanja vredna ekipa, z več izkušnjami in širšim izborom igralcev od nas. V Celju se želimo meriti z najboljšimi. Naši aduti so borbenost, želja in dobra priprava. Na eni tekmi je vse mogoče.«

Celje vodi s 14 točkami, Cimos ima le eno manj. Privoščila sta si po en spodrsljaj, oba pri lokalnih tekmecih – Celjani v Mariboru, Koprčani v Izoli. Oba bosta pogrešala po dva igralca. Celjani Gregorja Potočnika in Nemanjo Zelenovića, Cimos Jureta Dobelška in Gorazda Škofa. Vendar imajo vsi dostojne zamenjave. V domačem taboru upajo, da bo viroza, ki je v četrtek v posteljo preselila trenerja Vladana Matića, hitro mimo.

Cimos je zaradi preložitve pokalne tekme z Gorenjem le dočakal nekaj dni počitka. Nazadnje je igral pred tednom v ligi prvakov proti Hamburgu in bil le korak od presenečenja, s čimer je pokazal, da je kljub težavam s poškodbami močan. Celjani se proti takšni obrambi, ki so jo branilci naslova prikazali v drugem polčasu, še niso soočili. Jasno je, da se prvenstvo ne bo zlomilo v 9. ali 10. kolu, vendar bi jih poraza proti glavnima tekmecema Cimosu in Gorenju oddaljila od vrha, morebitni zmagi pa dvignili vrednost njihovih delnic.

V celjskem klubu se bodo ozirali tudi po tribunah. Začeli so namreč akcijo, s katero bodo po vsaki tekmi, na kateri se bo zbralo želeno število gledalcev, nekaj denarja poklonili za lepše Celje. Proti Cimosu so letvico postavili visoko – na 3000. Za primerjavo, na zadnji tekmi med tema dvema tekmecema v Zlatorogu je bilo v 15. aprila letos – reci in piši – 700 razočaranih duš. Izkušeni »Perke« se zaveda, da si je podporo navijačev treba zaslužiti: »Celje je rokometno mesto in ima visoka merila. Vse navijače pozivam, naj pridejo in obljubljam, da ne bodo razočarani. V ekipi vlada prava 'kemija'. Na parketu bomo pustili srce!« Celjska obramba bo storila vse, da bi zaustavila Deana Bombača in soigralce. Foto Tomi Lombar Pari 9. kola

V 1. ligi NLB 
Leasing, danes:

Celje Pivovarna Laško – Cimos Koper, Ribnica Riko hiše – Loka, Istrabenz plini Izola – Krka, Krško – Gorenje, Jeruzalem Ormož – Šmartno Herz Factor banka; jutri: Trimo Trebnje – Maribor Branik (vse ob 19).