Peter Pucelj novi član Silkeborga

Pri danskem Silkeborgu nova slovenska okrepitev: ob Sebastianu Skubetu bo zaigral Peter Pucelj.

Objavljeno
01. oktober 2014 18.46
P. Z., Š. Ro., šport
P. Z., Š. Ro., šport

Ljubljana - Slovenski rokometni reprezentant Peter Pucelj je novi član danskega Silkeborga, kjer je sicer v tej sezoni s 30 goli najboljši strelec tega moštva Sebastian Skube.

V moštvu, v katerem so nekdaj že igrali tudi Miha Žvižej, Goran Kozomara in Primož Prošt, bo Pucelj zakrpal vrzeli zaradi številnih poškodb. »Zadovoljni smo, da smo sredine sezone našli tako telesno močnega igralca, ki ima izkušnje z mednarodnih tekmovanj. Verjamem, da nam bo pomagal ustvariti močno obrambo v tej sezoni,« je povedal trener Peter Wide Dorff.

Priložnosti je bil vesel tudi Pucelj: »Ekipo dobro poznam, proti njej sem igral, ko sem bil še član Gorenja. Že tedaj sem dobil dober vtis, tako o klubu, mestu, areni in navijačih.«

Slovenski rokometaš je bil sicer v tej sezoni brez kluba in se zato pridružil slovenskemu prvoligašu Izoli in že odigral dve tekmi v 1. SRL, z Danci pa se je dogovoril za sodelovanje do konca sezone.

To je dobra novica tudi za selektorja slovenske reprezentance Borisa Deniča, ki bo morda Puclja, specialista za obrambo, potreboval na januarskem SP v Katarju.