Pivovarji spet prek meje 40 golov

Rokometaši Gorenja si na gostovanju v Trebnjem niso privoščili ponovitve drame iz Izole.

Objavljeno
16. oktober 2014 07.46
rokomet
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Ljubljana – Pred sobotnim dvobojem lige prvakov z Veszpremom so rokometaši Celja Pivovarne Laško pokazali dobro strelsko formo in proti Ormožu vpisali novo visoko zmago v 1. SRL. S tekmo več na vrhu ostaja Gorenje, ki na Dolenjskem ni dovolilo presenečenja.

Po zmagi Maribora pred jutrišnjo revanšo na Švedskem v kvalifikacijah za pokal EHF so generalko za evropski izziv uspešno opravili še Celjani, ki bodo v Zlatorogu gostili enega od favoritov LP iz Madžarske. Moštvo Branka Tamšeta je izkoristilo nekaj dni premora od zmage v Rusiji in gostje iz Ormoža kljub solidnemu odporu niso imeli možnosti proti razigranim gostiteljem. Celjani so na prvih petih tekmah v povprečju dosegali po 40,8 gola in tekmece premagovali za 19,4 gola. Statistike si niso ravno pokvarili, čeprav so tudi zavoljo odsotnosti lažje poškodovanih Ivana Sliškovića in Vida Poteka prejeli največ zadetkov doslej. Na drugi strani si jo je z 12 goli še izboljšal vodilni strelec lige Bojan Čudič.

Tudi Velenjčani stopnjujejo formo pred novembrom, v katerem jih čakata izziva v pokalu EHF in derbi v Celju. V Trebnjem »ose« niso imele težav kot pred tem v Izoli, kjer so se rešile v zadnji sekundi. Četa Ivana Vajdla je dosegla še sedmo zmago in Trebanjcem prekinila niz petih.