Po božičnem premoru se začne zares

Slovenska moška rokometna reprezentanca se v Zrečah že pripravlja na nastop na EP na Poljskem, ki se začenja 16. januarja.

Objavljeno
23. december 2015 16.37
ROKOMETNA REPREZENTANCA
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA

Zreče - Čeprav so prazniki pred vrati, za slovenske rokometaše te dni ni počitka. V Zrečah je slovenska moška reprezentanca začela priprave za nastop na evropskem prvenstvu med 16. in 31. januarjem prihodnje leto na Poljskem.

V prvem delu priprav sicer še ne vadijo pod polno obremenitvijo, večina igralcev še čuti utrujenost po napornem prvem delu klubske sezone, nekaj igralcev je poškodovanih ali v obdobju rehabilitacije (Uroš Zorman, Dragan Gajić, Miha Zarabec in Darko Cingesar), Borut Mačkovšek in Matevž Skok pa se bosta zavoljo klubskih obveznosti v Nemčiji reprezentančnim soigralcem pridružila šele 28. decembra.

Prave priprave se bodo začele šele po božičnih praznikih, ko bo selektor Veselin Vujović imel na razpolago vse svoje kandidate za Poljsko.» Nato sledijo tudi temeljite priprave za tekmece v skupinskem delu v Vroclavu iz Švedske, Španije in Nemčije. V primerjavi z našimi tekmeci smo prvi začeli priprave, v tem primeru bi morali osvojiti prvo mesto v naši skupini,« je v nekoliko šaljivem tonu uvodoma dejal Vujović.

»Vedel sem, da bodo nekateri igralci v Zreče prišli utrujeni ali poškodovani, zavoljo tega sem tudi naše priprave razdelil v dva sklopa. Do božičnih praznikov še ne bomo delali maksimalno, zdaj več pozornosti posvečamo rehabilitaciji in osvežitvi ekipe, hkrati pa skušamo igralcem povrniti entuziazem. Od 26. decembra naprej bo naše delo po vsebinski plati veliko bolj zahtevno, veliko zadev moramo postaviti na pravo mesto,« je še dejal.

O treningih je spregovoril tudi Jure Dolenec in poudaril, da se bodo vsi potrudili in se čim bolje pripravili za prvenstvo na Poljskem. »V prvem delu priprav si bomo predvsem skušali povrniti moč in svežino. V zadnjem času smo zavoljo strnjenega tekmovalnega programa v glavnem igrali le tekme v francoskem prvenstvu in ligi prvakov. Veliko pomembnejši bo drugi del priprav,« je dejal.

Novinca na reprezentančnih pripravah za veliki turnir Miho Zarabca navkljub težavam z zapestjem preveva optimizem: »Zadovoljen in vesel sem, da me je selektor povabil na sklepne priprave. Zame je to nekaj novega, a skupaj s soigralci bomo naredili vse, da izpolnimo naš cilj. V prvem delu priprave resda še ne potekajo pod polno obremenitvijo, a vsak od nas se trudi in skuša dokazati, da se je upravičeno znašel na reprezentančnem seznamu. Presenečen sem nad vzdušjem v ekipi, smo prava klapa, prepričan sem, da se bo ta duh prenesel tudi na igrišče.«

Slovenski rokometaši bodo prvo pripravljalno tekmo imeli 4. januarja, ko se bodo v Krškem pomerili z Makedonci. Dan kasneje bodo vajo ponovili v Celju, nato pa jih čakata še dve tekmi s Hrvati, prva bo 8. januarja v Ivanič gradu, druga pa dan kasneje v Kopru.