Po hudi blamaži Gorenja Celje praktično že prvak

Rokometaši Loke razbili Velenjčane za osem golov (24:16). Bezjak in Prošt na zaključnem turnirju pokala EHF.

Objavljeno
20. maj 2017 02.36
Blaž Janc, Celje PL s soigralci po zmagi na odločilni tekmi 1.slovenske rokometne lige. Celje, Slovenija 27.maja 2016. [rokomet,Celje PL,Janc Blaž,Gorenje Velenje]
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Ljubljana – Če nič drugega, je Gorenje vsaj dosledno. Sezono je začelo slabo, jo nadaljevalo še slabše, a najslabše le privarčevalo za konec. Po visokem porazu in obupni igri v Škofji Loki je naslov državnega prvaka brez boja položilo v roke Celjanom, ki so premagali Koper in potrebujejo le še točko.

Poraz Gorenja, drugi zapored v gosteh po ničli v Ribnici, hkrati pomeni, da se o naslovu prvaka v 26. sezoni rokometnega prvenstva prav gotovo ne bo odločalo 2. junija z večnim derbijem v Zlatorogu, kot je bilo predvideno. To bo samo revijalna tekma, po kateri bodo pivovarji slavili svoj 21. naslov.

Povsem razglašeni Velenjčani, ki komaj čakajo, da se sezona za pozabo čim prej konča, si verjetno niti niso upali imeti zaključne žoge v Celju, kjer jih glede na njihovo formo čaka še ena boleča zaušnica. V dvorani Poden so sinoči zgodaj zaostali z 2:6 in do odmora dosegli vsega sedem golov. Tudi v nadaljevanju niso pokazali nič in izgubili s sramotnih 16:24 (7:10). Pri Loki, ki si je po največji zmagi v sezoni zagotovila visoko prvo mesto v 1. SRL, nihče ni posebej izstopal, še prvi strelec Aleks Kavčič je imel strel 4:10. Toda favorizirani gostje pod vodstvom odhajajočega trenerja Boruta Plaskana so bili za razred slabši in imeli na koncu le 46-odstotni izkoristek strelov (!).

Razplet je bil po okusu Celja Pivovarne Laško, ki je bilo doma s 37:32 (17:15; Janc 8, Mačkovšek in Mlakar po 5; Gorela 8) boljše od žilavega Kopra. Po osmih tekmah končnice za prvaka v ligi NLB ima tako Celje že štiri točke naskoka pred Gorenjem in bo lahko naslov prvaka potrdilo že v četrtek na gostovanju pri Krki, ki bo danes ob 19. uri gostila Ribnico.

Sicer pa bo konec tedna minil v znaku sklepnega turnirja pokala EHF v Göppingenu. Na njem bodo sodelovali kar trije člani bundeslige. Magdeburg z Markom Bezjakom in domači Göppingen z vratarjem Primožem Proštom se bosta pomerila v današnjem prvem polfinalu ob 15. uri, ob 17.45 bo sledil dvoboj med ekipo Füchse Berlin in francoskim Saint-Raphaelom.