Po odhodu Vugrinca bo Mariborčanom pomagal Mirković

Po odhodu Renata Vugrinca je na mestu desnega zunanjega nastala vrzel, ki jo bo zapolnil srbski rokometaš Milan Mirković.

Objavljeno
11. oktober 2012 11.52
*tre* ROKOMET
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Maribor - Milan Mirković je ponovno član slovenskega rokometnega prvoligaša iz Maribora. Srbski rokometaš, ki je že v minuli sezoni nosil vijoličasti dres in si v tem času ni uspel najti novega delodajalca, bo po odhodu Renata Vugrinca v makedonski Metalurg iz Skopja skušal zapolniti nastalo vrzel na položaju desnega zunanjega.

V Novem Sadu rojeni rokometaš je v minuli sezoni za Maribor Branik dosegel 142 golov. Mirković se sicer po koncu lanske sezone z vodstvom vijoličastih rokometašev ni uspel dogovoriti za nadaljevanje sodelovanja. Kljub zdravstvenim težavam si je prizadeval, da bi si našel novo sredino nekje izven Slovenije. To mu ni uspelo, zato se je še toliko bolj razveselil vrnitve v Maribor.

»Potem, ko sem imel nekaj težav s poškodbo kolena, sem ostal brez kluba. Dobil sem klic iz mojega nekdanjega kluba, kjer so ostali brez ustreznega igralca na položaju desnega zunanjega, in tako sem ponovno tukaj. S prilagajanjem ne bo nikakršnih težav, saj je skoraj vse enako kot v minuli sezoni, celo še malo boljše. Ostajamo na začrtani poti in da izpolnimo tisto, kar nam ni uspelo v lanski sezoni,« je zaključil Mirković.