Po petih učnih urah že čas za točko Krima?

V ligi prvakinj rokometašice Krima Mercatorja drevi (18) z neporaženim Rostovom.

Objavljeno
20. november 2015 03.20
bsa rokomet
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport

Ljubljana – Klavrno sezono v ligi prvakinj bodo rokometašice Krima Mercatorja sklenile danes, ko bodo ob 18. uri v Stožicah gostile vodilno ekipo v skupini A, Rostov-Don. Ljubljančanke so vse možnosti za uvrstitev v drugi del, kamor vodijo tri mesta od štirih, zapravile v prejšnjem kolu, ko so v Romuniji doživele peti poraz in so tako ob Hypu in Lublinu edine, ki še niso vpisale niti točke, njihova razlika v danih in prejetih golih pa je kar minus 43, kar pomeni, da so v povprečju izgubljale za 8,6 gola.

Da bi lahko presenetile močno rusko ekipo, ki jih je v drugem kolu doma ugnala s 35:25, je malo verjetno, vseeno pa si slovenske prvakinje obetajo dostojno slovo od elitnega tekmovanja. Doslej so najboljšo predstavo prikazale na Norveškem, kjer jih je Larvik ugnal za štiri gole, s podobnim pristopom bi morda lahko celo presenetile Rostov, ki ima edini stoodstotni izkupiček v LP, in za slovo osvojile točko. Za mlado ekipo Krima, ki so jo med sezono pestile tudi poškodbe, bi bila to najboljša spodbuda pred februarskim nadaljevanjem evropske zgodbe v pokalu pokalnih zmagovalk.

»Rezultati res niso blesteči, toda mnoge neizkušene igralke kažejo napredek, kar je bil naš osnovni cilj. Trdno sem prepričana, da se bodo mlade igralke še naprej kakovostno razvijale, po rezultatski plati pa bo Krim še bolj uspešen na mednarodni sceni,« se malodušju ni vdala trenerka Marta Bon.