Po porazu proti Barci se Celjani poslavljajo od lige prvakov

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 10. krogu lige prvakov v Zlatorogu izgubili proti Barceloni s 27:30 (15:16). Celjani so tako zaključili z nastopi v tem tekmovanju, saj je na drugi tekmi skupine Chambery premagal Rhein Neckar Löwen z 32:27 (17:16) in pivovarje na četrtem mestu na lestvici prehitel za dve točki.

Objavljeno
05. marec 2011 18.33
Posodobljeno
05. marec 2011 18.41
D. O., delo.si
D. O., delo.si
Celje - Celjskim rokometašem kljub veliki želji in borbi, ki so jo pokazali na igrišču, in fantastični spodbudi okoli 4000 gledalcev na tribunah Zlatoroga ni uspel velik met, uvrstitev v osmino finala lige prvakov. Razplet za uvrstitev med 16 pa ni bil odvisen samo od celjske tekme, ampak tudi od rezultata iz Francije, kjer sta se pomerila Chambery in Rhein Neckar Löwen. Ob koncu so presenetljivo visoko zmagali Francozi (32:27) in se uvrstili med 16, poroča STA.

Mladi celjski ekipi so se v zadnjih minutah po rezultatu 23:23 in ob neizkušenosti zaradi pomembnosti tekme zatresle roke, naredili so številne napake in želeni rezultat, zmaga vsaj z golom razlike, je splaval po vodi. Celjani tako po dolgih letih najelitnejšo evropsko rokometno klubsko tekmovanje končujejo že v prvem delu. Prvič, odkar obstaja liga prvakov, Slovenija nima predstavnika v osmini finala.

Celjska ekipa je sicer dala že v uvodnih minutah vedeti, da se ne bo bo kar tako pustila premagati. Gostje so vodili večji del prvega polčasa, domači pa so jim na krilih znova fantastičnega Gašperja Marguča, ki je v prvem polčasu dosegel osem od desetih golov, ves čas dihali za vrat in držali ravnotežje.

Celjsko občinstvo je Celjane nosilo po igrišču tudi v nadaljevanju. Ko so domačini v 43. miniti z golom kapetana Petra Metličića še zadnjič povedli s 23:22, so vstali vsi v dvorani. A tudi to ni pomagalo, Juan Garcia je v nadaljevanju s tremi zaporednimi goli naredil preobrat (26:23).

V teh minutah so gostitelji izvedeli še za izid iz Chamberyja, tako da so se zavedali, da morajo nujno zmagati za osmino finala. To je očitno botrovalo temu, da so se jim nekoliko zatresle roke, začeli so delati tehnične napake (skupaj na tekmi kar 22), v zadnjih desetih minutah tudi fizično padli in potrebna zmaga se je vse bolj oddaljevala.

Kot še piše STA, se je v 58. minuti, ko je Gašper Marguč znižal na 27:28,prižgal še zadnji kanček upanja, a je njihovo usodo zapečatil nekdanji Celjan Sergej Rutenka, ki je ob koncu z dvema goloma zapečatil celjsko usodo.

***

Dvorana Zlatorog, gledalcev 4000, sodnika: Pedersen in Mortensen (oba Danska).
Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Rezar, Alilović, Potočnik, Prieto, Poteko, Mlakar 2, Marguč 10 (3), Razgor 4 (1), Toskić 3, Ranevski, Poklar 1, Metličić 7, Rnić, Kokšarov, Savič.
Barcelona: Šarić, Sjostrand, Noeddesboe 5, Garcia 4 (1), Tomas 1, Entrerrios 2, Sorhando 3, Sarmientno 2, Ugalde 3, Nagy 3, Rutenka 6 (1), Rocas 1, Oneto, Ruiz, Igropulo, Saubich.
Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 5 (4), Barcelona 4 (2).
Izključitve: Celje Pivovarna Laško 8 minut, Barcelona 6 minut.
Rdeči karton: /.