Po težavah s poškodbami Vujović vpoklical dva nova zunanja igralca

Primož Prošt in Darko Cingesar bosta zaradi poškodb izpustila reprezentančne priprave, zato je Veselin Vujović posegel po menjavah.

Objavljeno
02. junij 2017 16.30
N. Gr.
N. Gr.

Zreče - Slovenska rokometna reprezentanca začenja priprave na pomembna spomladanska kvalifikacijska obračuna kar precej oslabljena. Že pred časom je bilo jasno, da Veselin Vujović ne bo mogel računati na Vida Poteka, Nika Henigmana in Vida Kavtičnika, Dean Bombač je prestal operacijo dlani, tik pred zdajci pa sta odpadla še Darko Cingesar in Primož Prošt.

Cingesar, obrambni specialist in eden od slovenskih junakov bronaste medalje na svetovnem prvenstvu v Parizu, se še vedno ubada s kroničnimi težavami s prepono, Primož Prošt pa ima težave s kolenom. Na pripravah bosta tako dvajseterico dopolnila izkušeni Saša Barišić Jaman in Gregor Potočnik, ki bosta zaostrila konkurenco na levem zunanjem.

Barišić Jaman nastopa za Nexe Našice in je prvič del slovenske izbrane vrste, Gregor Potočnik (Gorenje Velenje) pa je slovenski dres v preteklosti že nosil. Vujović je poklical tudi krožnega napadalca Igorja Žabiča, ki je Celje zapustil kot odvečen igralec, zdaj pa se uveljavlja na Portugalskem. Marko Bezjak in Jure Dolenec se bosta zaradi klubskih obveznosti reprezentanci priključila nekoliko kasneje.

Slovenija bo pred začetkom novega kvalifikacijskega ciklusa odigrala še dve prijateljski tekmi s Črno goro. 

PRIPRAVLJALNI TEKMI

Škofja Loka, četrtek, 8. junija, ob 19.00:
SLOVENIJA : ČRNA GORA

Šmartno pri Litiji, petek, 9. junija, ob 18.00:
SLOVENIJA : ČRNA GORA

KVALIFIKACIJE ZA EP 2018


5. kolo, Schaffhausen, sreda, 14. junija, ob 20.15:
ŠVICA : SLOVENIJA

6. kolo, Koper, sobota, 17. junija, ob 20.00:
SLOVENIJA : PORTUGALSKA

SEZNAM REPREZENTANTOV

Vratarji: Urh Kastelic (Pick Szeged), Matevž Skok (Zagreb) in Klemen Ferlin (Gorenje Velenje);
Krilni igralci: Blaž Janc, Tilen Kodrin (oba Celje Pivovarna Laško), Mario Šoštarič (Pick Szeged), Gašper Marguč (Veszprem) in Matic Verdinek (Maribor Branik);
Zunanji igralci: Marko Bezjak (Magdeburg), Jure Dolenec (Montpellier), Patrik Leban, Jan Grebenc (oba Riko Ribnica), Miha Zarabec, Borut Mačkovšek, Žiga Mlakar (vsi Celje Pivovarna Laško), David Miklavčič (Zagreb), Nejc Cehte in Gregor Potočnik (oba Gorenje Velenje);
Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged) in Igor Žabič (Sporting).