Podravka bo zaigrala 130 odstotno

Rokometašice Krim Mercatorja se bodo v soboto v Stožicah pomerile s Podravko, zaigrali bosta tudi Tamara Mavsar in Gorica Ačimović.

Objavljeno
02. november 2011 15.00
Posodobljeno
02. november 2011 15.00
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si
Ljubljana - Rokometašice Krima Mercatorja se bodo v 5. kolu lige prvakinj (skupina B) v soboto doma ob 17.30 pomerile s Podravko iz Koprivnice. Varovanke Toneta Tislja so po štirih krogih in nedavnem izenačenem izidu proti Viborgu trenutno na drugem mestu lestvice v skupini B, v vodstvu je Larvik, piše STA.

V ljubljanske Stožice v petem krogu prihaja zadnjeuvrščena ekipa skupine B, hrvaška Podravka Vegeta, ki je doslej proti tekmicam v skupini trikrat izgubila in enkrat igrala neodločeno. Po besedah vodstva kluba, bi bila ekipa zadovoljna tudi s točko na sobotni tekmi, ki ji ob morebitnem porazu Viborga že prinaša napredovanje v drugi del tekmovanja.

Učna ura v zahtevni skupini

Vendar pa se Trener Tone Tiselj in igralke z razpletom dvoboja s Podravko ne obremenjujejo. Vodstvo kluba je potrdilo, da so vse poškodbe sanirane, tako da bo Tiselj lahko računal tudi na Tamaro Mavsar in Gorico Ačimović.

»Imamo učno uro, sem prvič s temi dekleti, one prvič z mano. Skupina je zahtevna, imamo ekipe, ki so že osvajale ligo prvakov, Viborg trikrat, Larvik je aktualni prvak. Kljub temu smo precej izenačeni, vsi še imamo možnost za napredovanje. Nasprotniki nas po naših letošnjih predstavah in posebej po tekmi z Viborgom jemljejo resno, saj smo dobro odreagirali. Pokazali smo kakovost in pravi karakter, ko smo izvlekli točko po že izgubljenem prvem delu, ko smo se vrnili iz izgubljenega položaja,« je pred sobotno tekmo dejal trener Tone Tiselj.

»Narediti moramo vse, kar je v naši moči za zmago. Kakovost imamo, vsako tekmo smo močnejši. Podravka prav tako premore kakovost, njihova prednost je ta, da so vse igralke domače, ena prihaja iz Srbije in tudi ta nima težav pri razumevanju na igrišču. Težko rečem ali so napredovale ali ne, imajo dobro izdelano igro, kakovostno igrajo in nastopajo, a se ne ukvarjam z njimi, pač pa z našimi dekleti in upam, da bodo igrala tako, kot vsi od njih pričakujemo,« je še povedal Tiselj.

Novinka Franićeva obljublja boj od prve minute

»Rečem lahko, da sem prišla v novo ekipo, saj se je ta precej spremenila, odkar sem nazadnje igrala v Krimu, nov je tudi trener. Glede igre se še iščemo, želimo si, da bi vseh 60 minut igrale konstantno. Dejstvo je, da se Podravka ne bo predala, da bo odigrala 130-odstotno, a se s tem ne obremenjujemo. Gledale bomo na svojo igro in skušale od prve minute igrati na vso moč,« pa je pred novim izzivom dejala Franićeva.

Tekmo v Stožicah, vstop v dvorano bo prost, bo sodil poljski par - Joanna Brehmer in Agnieszka Skowronek, še piše STA. Krimovke bodo zadnjo tekmo rednega dela odigrale prihodnjo nedeljo, 13. novembra, ko v Stožice prihaja vodilni Larvik (ob 17.30). Tudi na to tekmo bo vstop prost.