Cilj Velenjčanov je jasen: uvrstitev v skupinski del

Rokometaši velenjskega Gorenja se bodo v 3. kolu pokala EHF udarili z znancem iz lanske sezone - danskim Holstebrojem.

Objavljeno
19. november 2015 14.26
Posodobljeno
19. november 2015 15.12
Igralca Gorenja Staš Skube št.20 in Kristian Bećiri št.80 v napadu. Rokometna tekma EHF pokala med Gorenjem iz Velenja in Holstebrom. Velenje, Slovenija 11.aprila 2015.
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Velenje - Pokal EHF je rokometašem velenjskega Gorenja v lanski sezoni prinesel veliko zadovoljstva, saj so ose priletele vse do finalnega turnirja četverice. Na svoji poti so med drugimi preskočile rokometaše danskega Holstebroja, ki jim bodo nasproti stali tudi letos. Prva tekma 3. kola med Slovenci in Danci bo v nedeljo ob 17. uri v Rdeči dvorani, povratna teden dni kasneje v Holstebroju.

Varovanci Gregorja Cvijića so Dance lani izločili v četrtfinalu po dveh tesnih in napetih obračunih (28:27 in 31:30). Če je šlo aprila za preboj med štiri najboljše v pokalu EHF, gre letos za uvrstitev v skupinski del drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini. S Skandinavci se jim znova obeta trd boj za vsako žogo.

»Naš cilj je jasen, želimo se uvrstiti v skupinski del pokala EHF. To ne bo lahko, saj je danska ekipa navzlic nekaterim kadrovskim spremembam zelo kakovostna. Tvis Holstebro je slavil na vseh svojih zadnjih petih tekmah, tako da bo nedeljska tekma za nas zelo zahtevna. Ne igra se samo 60, ampak 120 minut. 'Prvi polčas' v Velenju bo za nas ekstremno pomemben, ne bo pa to tudi končni rezultat. Vsem v klubu je jasno, da želimo v skupinski del tekmovanja in to bomo tudi poskušali doseči,« je za STA povedal trener Velenjčanov Gregor Cvijić.

Vnovič bo veliko odvisno od motorja šaleške igre Staša Skubeta, ki bo s soigralci v letošnji sezoni skušal ponoviti uspeh iz lanske. »Mogoče res nismo imeli sreče na dunajskem žrebu, a menim, da smo realno boljša ekipa od Holstebroja. Na nas je, da to pokažemo in dokažemo. V tej sezoni nastopamo na treh frontah, ne glede na neugoden žreb v slovenskem pokalu (Velenjčani se bodo v osmini finala pomerili s Celjani; opomba STA) sem prepričan, da lahko v tej sezoni osvojimo enega od dveh domačih naslovov. O državnem prvenstvu se bo odločalo šele konec meseca maja, do takrat se bo zvrstilo še veliko tekem.« je dejal Skube.

Trebanjec je lani na zaključnem turnirju nastopil nekoliko načet, kar se je poznalo tudi pri igri Velenjčanov. V konkurenci nemških Füchseja iz Berlina, Hamburga in danskega Skjerna so ose osvojile četrto mesto.