Pokal EHF: Leipzig v zaključku dotolkel Zagorjanke

Rokometašice Zagorja so prvo tekmo tretjega kola pokala EHF proti Leipzigu v Nemčiji izgubile s 17:26.

Objavljeno
19. november 2015 19.26
Posodobljeno
19. november 2015 20.49
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Dessau - Rokometašice nemškega Leipziga, še lani udeleženke lige prvakinj, so v prvi tekmi 3. kola pokala EHF upravičile vlogo favoritinj in Zagorjanke ugnale s 26:17. »Domača« tekma Zasavk je bila odigrana v Dessauu, približno 60 kilometrov oddaljenem mestu od Leipziga, saj v ekipi slovenskih podprvakinj niso zbrali zadosti sredstev, da bi tekmo organizirali v Zagorju ob Savi.

Papirnate domačinke tekme niso odprle najbolje, saj so v 9. minuti zaostajale že z 1:6. Nadaljevanje prvega polčasa je bilo precej boljše, saj so se Zagorjanke s tremi zaporednimi zadetki pet minut pred glavnim odmorom približale na 8:9, le en zadetek v korist trenutno drugouvrščene ekipe nemškega prvenstva pa je bilo tudi ob polčasu.

Varovanke Bojana Voglarja so stik z Leipzigom držale do 49. minute, ko so še vedno zaostajale zgolj za zadetek (16:17), nato pa je sledil razpad sistema v zasedbi slovenskih podprvakinj, ki so nazadnje izgubile s kar devetimi goli razlike.

Pri Nemkah je devet zadetkov zabila Saskia Lang, pri Zagorjankah pa je bila najuspešnejša Tjaša Stanko s petimi goli. Ivana Ljubas in Janja Rebolj sta dosegli po zadetek manj.

Povratna tekma med slovenskimi in nemškimi predstavnicami bo že pojutrišnjem ob 15. uri v Leipzigu.

 

Zagorje - Leipzig 17:26 (9:10)

Dvorana Anhalt Arena, gledalcev 950, sodnika: Hajek in Macho (oba Češka).

Zagorje: Kranjc, Stanko 5, Irman 2, Panger 1, Rebolj 4, Voglar 1, Ugrin, Perić, Prašnikar, Vrbnjak, Ljepoja, Ljubas 4.

Leipzig: Mazzucco 5, Mietzner 1, Peter, Hertlein, Kramarczyk, Schulze 3, Kudlacz-Gloc 2, Kurzke, Hubinger 3, Lang 9, Diehl 1, Reimer, Roth, Minevskaja, Reissberg, Urbicht 2.

Sedemmetrovke: Zagorje 3 (2); Leipzig 2 (2).

Izključitve: Zagorje 6 minut; Leipzig 4 minute.