Pokal EHF: Gorenje in Maribor zaključila za letos

Rokometaši Gorenja in Maribora so izgubili povratni tekmi 3. kola pokala EHF, s čimer so izpadli iz nadaljnjega tekmovanja.

Objavljeno
29. november 2015 12.28
Posodobljeno
29. november 2015 13.44
rsi*Rokomet Gorenje Holsterbo
M. Ž.
M. Ž.

Holstebro - Rokometaši velenjskega Gorenja so na povratni tekmi 3. kroga pokala EHF gostovali pri Holstebroju in izgubili s 27:32, s čimer so zaključili nastope v tem tekmovanju. Podobna usoda je doletela rokometaše mariborskega Branika, ki so v Bukarešti klonili s 25:31.

Velenjčane je na Danskem čakala težka naloga, saj so prvo tekmo izgubili s 25:29, tako da bi morali na povratni zmagati s petimi goli razlike, kar pa se ni zgodilo.

Danska ekipa je odlično začela tekmo in po desetih minutah vodila s 5:2, po dvajsetih je imela štiri gole prednosti (11:7), ob polčasu pa je bilo 18:14.

Gorenje je tudi v drugem polčasu vseskozi zaostajalo. Po 40 minutah je bilo 18:22, deset minut pred koncem pa 23:28, tako je bil preobrat le pobožna želja.

Danci so vodstvo zadržali vse do konca in v skupnem seštevku slavili za devet golov.

Pri Gorenju je bil prvi strelec Miloš Božović s šestimi goli, Nejc Cehte in Staš Skube sta prispevala po pet golov.

Izpadel tudi Maribor

Boljšo popotnico so imeli rokometaši mariborskega Branika, ki so na štajerskem premagali Dinamo iz Bukarešte s 27:26, minimalne prednosti v Romuniji niso uspeli zadržati. Varovanci Slavka Iveziča so klonili s 25:31 in prav tako končali z letošnjimi nastopi v pokalu EHF.

Gostje so tekmo začeli na najslabši možen način in se že na uvodu znašli v zaostanku z 0:6. Ivezič je že pred četrt ure igre porabil obe minuti odmora, ki njegovim fantom nista kaj prida koristili. Štajerci so v uvodni tretjini tekme zmogli le tri gole in v veliki meri že spisali svojo usodo. Do 19. minute je na semaforju kazalo celo 14:2, s čimer je bilo dvomov o potniku v skupinski del pokala EHF konec.

Vijoličasti kakšnega posebnega preporoda niso doživeli niti v drugem polčasu, so pa uspeli nekoliko ublažiti svoj poraz. V slovenski zasedbi je bil s petimi goli najbolj razpoložen Darko Cingesar, Grega Jamnik je dodal štiri zadetke.

Pokal EHF, tretji krog

Tvis Holstebro - Gorenje Velenje 32:27 (18:14) /29:25/

Dinamo Bukarešta - Maribor Branik 31:25 (20:9) /26:27/