Gerčarju zadnja dirka, Gajserju naslov

Na zadnji dirki DP v motokrosu je v najmočnejšem razredu open zmagal Klemen Gerčar, naslov prvaka za Tima Gajserja.

Objavljeno
12. oktober 2014 18.03
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Brežice - Na zadnji dirki državnega prvenstva v motokrosu v Prilipah pri Brežicah je v najmočnejšem razredu open zmagal Klemen Gerčar, ki je dobil obe vožnji, naslov prvaka pa si je kljub današnji odsotnosti zagotovil Tim Gajser.

Današnjemu zmagovalcu Gerčarju se je še najbolj približal Toni Mulec, ki je bil drugi tudi v skupnem seštevku, do prvega naslova v karieri pa so mu zmanjkale zgolj tri točke. Tretji je bil hrvaški tekmovalec Matej Jaroš. Gerčar je v elitnem razredu zaradi poškodbe sicer izpustil kar tri dirke, zato se za naslov prvaka ni potegoval, Gajser, ki se je nakoncu veselil skupne zmage, pa danes ni nastopil, ker še vedno okreva po poškodbi hrbtenice na nedavni preizkušnji za pokal narodov v Latviji. »S to zadnjo dirko se je zame že začela nova sezona. Sliši se mogoče malce čudno, a to je bil začetek zimskih priprav, predvsem zaradi poškodbe, ki me je stala nekaj dirk. Izpustiti sem moral dve dirki državnega prvenstva, zato sem končal na skupnem četrtem mestu in se nisem mogel boriti za naslov prvaka. A ne glede na vse sem z vožnjo lahko zelo zadovoljen, posebej, ker je bila to domača dirka za moj klub,« je za STA povedal Gerčar, ki bo ostal edini slovenski predstavnik v elitnem razredu MXGP v svetovnem prvenstvu.

Po današnji dirki je lahko zadovoljen tudi zmagovalec v skupnem seštevku Tim Gajser. »S sezono sem zadovoljen, saj sem zmagal v vsaki vožnji, ki sem jo odpeljal. Poškodba mi je preprečila, da bi nastopil tudi na tej zadnji dirki, a dobra novica je, da že lahko treniram po prilagojenem programu in s tem sem tudi začel priprave na sezono 2015, ko bom na svetovnem prvenstvu v kategoriji MX2 ciljal na čim bolj stalno uvrščanje na stopničke za zmagovalce,« je uspešno sezono ocenil mladi Gajser.