Mariborčani z minimalno prednostjo v Romunijo

Mariborčani so na prvi tekmi 3. kola pokala EHF s 27:26 premagali romunski Dinamo.

Objavljeno
21. november 2015 16.04
G. L., Delo.si, STA
G. L., Delo.si, STA

Maribor - Rokometaši mariborskega Branika so prvi del svoje naloge na poti do skupinskega dela pokala EHF opravili s tesno zmago. V štajerski prestolnici so tekmece iz Bukarešte po izjemno slabi končnici premagali le z golom razlike (27:26), preboj med 16 najboljših pa si morajo zagotoviti čez teden dni v romunski prestolnici.

Slovensko-romunski dvoboj je bil poln preobratov. Varovanci Slavka Iveziča so ga začeli prepričljivo in v sedmi minuti povedli s 4:2. Gostje so jih ujeli že tri minute kasneje (4:4), v 16. minuti pa jim ušli na tri gole razlike (5:8). Mariborčani so znali odgovoriti in so po dobrem zaključku prvega polčasa na odmor odšli s prednostjo štirih golov (15:11).

Domači so imeli vse pod nadzorom vse do 51. minute tekme. Nato pa se jim je po vodstvu s 25:20 povsem zaustavilo, rokometaši iz romunske prestolnice pa so njihove napake izkoristili in štiri minute kasneje zaostajali le še za gol (26:25). Tekma se je s takšno razliko tudi končala.

Pri vijoličastih je bil najbolj učinkovit Darko Cingesar s sedmim goli, Ante Kaleb, Grega Jamnik in Aleksander Špende so dosegli po štiri zadetke.

Povratna tekma bo v Bukarešti prihodnjo nedeljo ob 17. uri.

Zagorjanke končale evropsko pot

Svojo pot na mednarodni sceni pa so končale zagorske rokometašice, saj so izgubile tudi drugo tekmo 3. kola pokala EHF z nemškim Leipzigom. Izbranke Bojana Voglarja so na četrtkovi tekmi v Dessauu klonile s 17:26 (9:10), danes v Leipzigu pa s 25:34 (9:17).

Zagorjanke so porazno odprle povratno tekmo, že po pičlih osmih minutah igre so zaostajale z 1:8. K njihovi boljši igri ni pripomogla niti minuta odmora, še naprej niso našle recepta za tekmice iz vzhodnega dela Nemčije in polčas končale s primanjkljajem osmih golov (9:17).

V drugi polovici tekme se razmerje moči ni bistveno spremenilo. Zagorjanke so bile malenkostno bolj enakovredne gostiteljicam, v celoti pa jim niso bile kos v nobeni rokometni prvini. Doživele so še drugi poraz in se poslovile od pokala EHF.

V slovenski ekipi je bila najbolj učinkovita Nataša Ljepoja s šestimi goli, Neli Irman je prispevala pet zadetkov.