Pokalno slovo usodno za Cvijiča

Rokometni klub Gorenje se je po pokalnem porazu s Celjem razšel z glavnim trenerjem Gregorjem Cvijičem.

Objavljeno
11. december 2015 14.55
M. Ž.
M. Ž.

Velenje - Pri slovenskem rokometnem klubu Gorenje Velenje so se po včerajšnjem porazu v šestnajstini pokala Slovenije proti Celju Pivovarni Laško razšli z glavnim trenerjem Gregorjem Cvijičem.

Slovenski rokometni strokovnjak je bil na klopi Gorenja od letošnjega marca, ko je nasledil Ivana Vajdla. »Ose« so se pod njegovim vodstvom v pretekli sezoni uvrstile na zaključni turnir pokala EHF, v tej pa igrale pod pričakovanji in v pokalu EHF izpadle že v tretjem kolu, včeraj pa jih je v derbiju šestnajstine finala pokala Slovenije premagalo Celje, tako da Velenjčanom ostaja le še borba za domačo lovoriko.

»'V RK Gorenje Velenje smo se po izpadu v Pokalu EHF ter slovenskem pokalnem tekmovanju odločili, da se sporazumno razidemo z dosedanjim trenerjem Gregorjem Cvijičem, ki se mu iskreno zahvaljujemo za korektno, pošteno in predano delo v času, ko je vodil naš kolektiv. Do nadaljnjega bo vlogo glavnega trenerja članskega moštva imel Borut Plaskan, njegov pomočnik bo Marko Oštir. Za odločitev o tem, ali in če bo na trenerski stolček sedel kdo drug in če bo prišlo še do kakšne spremembe, si bomo v klubu vzeli čas za premislek, saj nas po dveh preostalih decembrskih tekmah državnega prvenstva čaka mesec in pol dolg reprezentančni premor,« je kadrovsko potezo pojasnil direktor Matej Avanzo.

Velenjsko moštvo bosta začasno vodila dosedanji Cvijičev pomočnik Borut Plaskan in nekdanji igralec Gorenja Marko Oštir.

Gorenje je v državnem prvenstvu dobilo dvanajst izmed trinajstih tekem in je na prvem mestu, z enakim točkovnim izkupičkom kot Celje Pivovarna Laško (24 točk).