Proštov Göppingen boljši od Bezjakovega Magdeburga

Domača ekipa slovenskega vratarja Primoža Prošta je imela vse niti v svojih rokah, saj je vodila od prve do zadnje minute.

Objavljeno
20. maj 2017 18.55
HANDBALL-WC2013-MEN-SLO-CRO
A. V., STA
A. V., STA
Göppingen, 20. maja - Rokometaši iz nemškega Göppingena so se uvrstili v nedeljski veliki finale evropskega pokala EHF, potem ko so na današnji prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja v svoji EWS Areni premagali Magdeburg s 33:29 (16:14).

Domača ekipa slovenskega vratarja Primoža Prošta je imela vse niti v svojih rokah, saj je vodila od prve do zadnje minute. Petnajst minut pred koncem tekme so si gostitelji priigrali lepo prednost petih golov (25:20), a so se jim tekmeci iz Magdeburga, kjer igra tudi slovenski reprezentant Marko Bezjak, v 56. minuti približali na dva gola (28:26). V razburljivi končnici so igralci iz Göppingena vendarle ohranili mirno kri in zasluženo zmagali.

V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Srb Žarko Šešum z devetimi goli. V poraženi je Norvežan Christian O'Sullivan dosegel šest, Bezjak pa je prispeval tri zadetke.

Rokometaši Füchseja iz Berlina so se zanesljivo uvrstili v veliki finale evropskega pokala EHF. Na današnji drugi polfinalni tekmi zaključnega turnirja v Göppingenu so premagali francoski Saint-Raphael s 35:24 (17:10).

Tekma za tretje mesto med Saint-Raphaelom in Magdeburgom se bo v nedeljo začela ob 14.30, finale med Füchsejem iz Berlina in Göppingenom pa ob 17. uri.

Pokal EHF, polfinale:
Göppingen - Magdeburg 33:29 (16:14)
(Marko Bezjak je dosegel tri gole za Magdeburg)
(Primož Prošt je branil za Göppingen)
Füchse Berlin - Saint-Raphael 35:24 (17:10)