Proti Poljski brez Kavtičnika

Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo 9. in 12. marca v okviru kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu v Srbiji leta 2012 pomerila s Poljsko. Kvalifikacijsko tekmo bo izpustil Vid Kavtičnik.

Objavljeno
28. februar 2011 14.49
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Ljubljana - Slovensko moško rokometno reprezentanco naslednji teden čakata kvalifikacijska obračuna za uvrstitev na EP 2012 v Srbiji. Kot je vodstvo reprezentance sporočlilo na današnji novinarski konferenci, v izbrani vrsti ne bo Vida Kavtičnika.

»Vid je sodelovanje odpovedal zaradi osebnih razlogov. O njih jaz ne bi želel govoriti, ampak morate o tem vprašati njega. Kot selektor moram seveda spoštovati njegovo odločitev, drugače pač ne gre. Vidu sem v pogovoru med drugim dejal, če se bomo uvrstili na evropsko prvenstvo v Srbiji, potem ga tam ne bo, saj ne bi bilo pošteno do drugih fantov, ki bodo reprezentanci skozi kvalifikacije priborili igranje na tem tekmovanju,« je dejal Denič in dodal, da se sicer ne boji, da bi Kavtičnik izgubil motivacijo za izgranje v reprezentančnem dresu. »Dejstvo je, da je Vid zaradi velikega števila tekem v zadnjih letih zelo iztrošen in je tudi zdaj lažje poškodovan.«

Tudi brez Žvižejev, vprašljiv tudi Škof

Prvi mož stroke na bližnji reprezentančni akciji ne bo mogel računati niti na Luko in Miho Žvižeja, ki sta še vedno v obdobju rehabilitacije, vprašljiv pa je tudi nastop vratarja Gorazda Škofa. Denič je Škofa resda uvrstil na svoj seznam, njegove možnosti za obračun s Poljaki - prvi bo v sredo, 9. marca, v Ljubljani, povratni pa v soboto, 12. marca, v Zieloni Gori - pa so zelo majhne. Nov obraz na Deničevem seznamu je Matej Gaber.

Reprezentanca se bo zbrala v nedeljo, 6. marca, na prvem zboru pa bosta manjkala Nenad Bilbija in Jure Natek. Do prve tekme v ljubljanski dvorani v Stožicah, ki bo prvič gostila moško rokometno tekmo, bo kombinirano vadila v vojašnici v Mostah in Stožicah.

Statistika na strani Slovenije

Slovenija ima na dosedanjih obračunih s Poljsko pozitivno bilanco. Na dosedanjih osmih tekmah so slavili slovenski rokometaši, Poljaki trikrat, enkrat pa so se tekmeci razšli z neodločenim izidom. Njun zadnji medsebojni obračun na lanskem evropskem prvenstvu v Avstriji se je končal z delitvijo točk, pred tem pa so Poljaki dvakrat ugnali Slovence.

V kvalifikacijski skupini C je v vodstvu Slovenija s štirimi točkami, Poljska jih ima tri, Portugalska eno, Ukrajina pa je brez točk. Slovenija se bo po bližnjih tekmah s Poljsko v začetku junija v gosteh pomerila s Portugalsko in doma z Ukrajino.