PSG razžalostil slovensko trojico, v finalu ga čaka Vardar

Parižani so v polfinalu rokometne lige prvakov premagali Vezsprem, kjer igrajo Gašper Marguč, Dragan Gajić in Blaž Blagotinšek.

Objavljeno
03. junij 2017 17.41
Posodobljeno
03. junij 2017 17.41
Germany Handball Champions League
N. Gr.
N. Gr.

Köln - Nemško prizorišče gosti enega najbolj izenačenih zaključnih turnirjev četverice v zadnjih letih, kar sta v prvem polfinalu potrdila pariški PSG in madžarski Vezsprem. Boljši je bil Gorazd Škof, ki je s parižani slovensko trojico v madžarskem velikanu premagal tesno, na koncu je semafor pokazal 27:26.

Po izenačenem prvem polčasu je sledila razburljiva končnica srečanja, ki gledalcev ni pustila ravnodušnih. Parižani so bili vseskozi v rahli prednosti, a jim je Vezsprem dihal za ovratnik. Infarktni zaključek je vendarle pripadel bolj izkušeni ekipi PSG-ja, kjer Gorazd Škof krije hrbet legendarnemu Thierryu Omeyerju. Spet se je izkazal prekaljeni Nikola Karabatić, ki sicer ni imel svojega dne, a je edini gol iz igre dosegel v 58. minuti, ko je povišal prednost Francozov na 27:25 in zakoličil pot do zmage. 

Gašper Marguč je za poražence dosegel pet golov, Dragan Gajić štiri, krožni napadalec Blaž Blagotinšek pa dva. Vsi trije so odigrali dobro polfinalno srečanje, a so kljub temu ostali brez možnosti za naskok na sam vrh lige prvakov. Že na prvem polfinalnem srečanju so zaigrali vsi štirje Slovenci v Kölnu, zanimiv pa bo tudi drugi obračun. 

Tudi drugo polfinale je bilo izjemno napeto, skopski Vardar pa je na svojem sploh prvem finalnem turnirju četverice presenetil Barcelono. Katalonci so bili v prvem polčasu nekoliko boljši, v drugem pa so rokometaši makedonske ekipe stopili na plin in Barci ni pomagal niti izjemni Kiril Lazarov. Z dvema zadetkoma v zadnjim minutah, tudi zmagovitim le nekaj sekund pred sireno, se je izkazal Luka Cindrič. Vardar je zmagal s 26:25, najbolj razpoložena sta bila Ivan Čupić in Alex Dušebajev s po sedmimi zadetki. 

Liga prvakov, polfinale:

PSG - Vezsprem 27:26 (11:11)
Gensheimer in Hanssen 7; Nagy 6, Marguč 5, Gajić 4, Blagotinšek 2.

Vardar - Barcelona 26:25 (13:12)