Rekordni obisk bi veljalo začiniti z veliko veselico

Rokometašice Krima bodo danes (17.30) v Stožicah v 5. kolu lige prvakinj gostile Larvik.

Objavljeno
13. november 2011 11.19
Posodobljeno
13. november 2011 11.45
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport
Ljubljana - Z dvema tortama so se igralke Krima Mercatorja posladkale med karanteno na Lavrici. Iris Guberinić je v petek dopolnila 20 let, Andrea Penezić jih bo jutri 26. Lepšega darila si slavljenka »Penka« ne bi mogla zaželeti kot zmago proti Larviku, s katero bi slovenske prvakinje rešile evropsko sezono in razveselile rekordno število gledalcev v Stožicah.

V skupini B imajo Krim, Larvik in Viborg po 6 točk. Veliko je možnih razpletov, a če poenostavimo: vsaka zmaga nad evropskimi prvakinjami jamči prvo mesto. V primeru neodločenega izida ali poraza pa bi jih rešilo le to, da Viborg na drugi tekmi ne bi zmagal v Koprivnici. Kljub velikemu vložku je vzdušje v ekipi zelo dobro in vsaj navidez celo sproščeno. V hotelu na obrobju mesta imajo krimovke kot edine gostje blažen mir. Ob treningih v Stožicah in videoanalizah so dekleta utrjevala ekipni duh, obljubljajo boj za vsako žogo in do zadnje kapljice znoja. Da bi jih rešila Podravka, niti ne pomišljajo.

Samo ena slaba vest prihaja iz tabora slovenskih prvakinj. Ibolya Mehlmann se je poškodovala. Zdravniška služba ji je sicer prižgala zeleno luč, da lahko nastopi s pomočjo injekcije, a odločitev je njena. Direktor kluba Goran Dujić napoveduje tudi rekordni obisk na ženski rokometni tekmi v Sloveniji. Vstopnice - resda so jih delili brezplačno - so praktično že pošle, obeta se vsaj 6000 gledalcev, kolikor jih tudi Tivoli ni mogel sprejeti.

»Larvik je favorit. Nimamo česa izgubiti,« je precej čudna izjava, ki jo je slavljenka in najboljša strelka Penezićeva izrekla na sredini novinarski konferenci. Krimovke lahko izgubijo veliko. Sezona se lahko v bistvu konča že jutri, zaradi visokih standardov tudi morebitna poznejša zmaga v pokalu pokalnih zmagovalk in obe domači lovoriki ne bi bili dobra tolažba. Verjetno bi se za sodelovanje zahvalili tudi nekaterim igralkam. Zato nič drugega kot zmaga in maščevanje za grozljivih 19:31 z Norveške ne pride v poštev. Za njo bo treba obrambo držati na običajni ravni in precej popraviti napad z zadnje tekme proti Podravki (22:22). Število tehničnih napak bo treba vsaj prepoloviiti. Z zmago bi si Tone Tiselj in njegove tigrice kupili skoraj tri mesece dodatnega časa, da zložijo še nekatere koščke mozaika, s čimer bi lahko v glavnem delu resno konkurirali za polfinale.

Kdo bo na tekmi sodil, še ni znano, potem ko je rokometni svet pretresla novica, da sta se nemška brata dvojčka Bernd in Reiner Methe smrtno ponesrečila na cesti.