Ribničani nastavili past tudi prvakom iz Celja

V derbiju 7. kola rokometne končnice bo nocoj Gorenje gostilo Krko, Koprčani pa Škofjo Loko.

Objavljeno
12. maj 2017 23.27
Rokometni klub Maribor Branik - Rokometno društvo Riko Ribnica, 12.9.2015, Maribor [rokomet, Maribor Branik, Riko Ribnica]
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Ljubljana – Tri kola v končnici lige NLB so do derbija med Celjem in Gorenjem, ki naj bi 2. junija odločil o prvaku. Za razliko od Velenjčanov si branilci naslova lahko privoščijo spodrsljaj, ta pa se zdi še najbolj verjeten nocoj v Ribnici.

Še zadnjič bo tekma med Rikom Ribnico in Celjem Pivovarno Laško postregla z mojstrovinami igralcev, kot so Jan Grebenc in Patrik Leban na eni strani ter Miha Zarabec, Blaž Janc in še kdo (Žvižej, Poteko?) na drugi. Ribničani lovijo 3. mesto, o katerem bo bržčas odločala njihova zadnja tekma v Kopru. Odkar so odslovili trenerja Roberta Beguša, so še brez poraza, nazadnje jim je uspel podvig proti Gorenju.

Ribniško ekipo neuradno vodi Damjan Škaper in če bi že imel trenersko licenco, vodilni ne bi iskali šefa stroke, tako pa je dveletno pogodbo podpisal Siniša Markota iz Loke, kamor se bo preselil – Beguš. Lahko Škaper po velenjskem »skalpu« sname še celjskega? »Nič ni nemogoče. Celjani imajo svoje težave, nekateri so v odhajanju, drugi niso v formi ali pa negotovi glede prihodnosti. Če ne bodo 100-odstotni, bodo ranljivi. Mi smo lahko povsem sproščeni. Če zmagamo, super, če ne, nič hudega. Slabši kot četrti ne moremo biti in tudi to nam prinaša vstopnico v pokal EHF, v katerem se želimo s prenovljeno ekipo spet preizkusiti. Letošnja izkušnja je bila zelo pozitivna,« je evropske ambicije kluba potrdil predsednik Marko Obrstar, ki danes pričakuje polne tribune in dobro vzdušje z obema navijaškima skupinama.

Kako bo ekipa izgledala po novem, še ni jasno. Namesto Grebenca se bo iz Velenja vrnil Mitja Nosan, blizu je podpis pogodbe z desnim zunanjim igralcem, ki bo zamenjal Alena Kulenovića, v igri je več srednjih zunanjih, ki bodo nadomestili Lebana (Nexe). Današnji pari: Gorenje – Krka (19), Ribnica – Celje, Koper – Loka (oba 20); za obstanek, 11. kolo – Jeruzalem Ormož : Maribor večerna tekma; danes: Slovenj Gradec – Drava Ptuj, Dobova – Trimo (obe 19), Dol TKI Hrastnik – Istrabenz plini Izola (19.30).