Rimanić ni več selektor rokometašic

Rokometna zveza Slovenije (RZS) je na današnji seji predsedstva razrešila selektorja ženske članske reprezentance Ivico Rimanića, za novega selektorja pa bo predsedstvo predlagalo Toneta Tislja.

Objavljeno
16. februar 2011 17.24
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Ljubljana - Ivica Rimanić ni več selektor ženske rokometne reprezentance, so sporočili z RZS. Njegovo razrešitev je na današnji seji predsedstva predlagal predsednik RZS Franjo Bobinac, kar so po glasovanju potrdikli tudi člani predsedstva.

Rimanić je na seji sicer ustno predstavil svoje poročilo o nastopu reprezentance Slovenije na decembrskem evropskem prvenstvu na Danskem in Norveškem, kjer so dekleta osvojila zadnje, 16. mesto. Za njegovo razrešitev je glasovalo 12 članov predsedstva RZS, proti ni bil nihče, glasovanja pa so se vzdržali štirje.

Bobinac je na seji za novega selektorja predlagal Toneta Tislja, o predlaganem nasledniku pa bodo razpravljali na naslednji seji, ki bo v sredo, 9. marca, na dan kvalifikacijske tekme moških članskih reprezentanc Slovenije in Poljske v dvorani Stožice v Ljubljani.

Rimanić je selektor slovenske izbrane vrste uradno postal postal 1. julija 2009, ko je nasledil Primoža Porija. Pogodba z RZS bi mu potekla sredi leta 2012. Rimanić je bil pred sprejetjem selektorske vloge v Sloveniji trener romunske ženske ekipe Oltchim Valcea, poroča STA.

Gobec nov generalni sekretar

RZS je sicer na današnji seji predsedstva potrdila tudi novega generalnega sekretarja. Uradni naslednik Tomaža Jeršiča je postal 31-letni Celjan Mitja Gobec, ki dela v podjetju Ingrad Gramat. Štiričlanska komisija RZS je s kandidati za generalnega sekretarja, ki so prišli v ožji izbor, opravila pogovore in sprejela sklep, da predsedstvu predlaga Gobca. Slednjega je RZS tudi potrdila, pa čeprav mu nekateri očitajo pomanjkanje izkušenj.