Robert Beguš sestopil s trenerskega stolčka v Ribnici

Trenutno četrtouvrščenega rokometnega prvoligaša bo do konca sezone vodil dosedanji pomočnik Damjan Škaper.

Objavljeno
19. april 2017 17.38
uho*Beguš ROKOMET NLB Liga NK
J. P.
J. P.

Ribnica - Potem ko so na zaključnem turnirju pokala Slovenije vpisali dva poraza in zasedli končno četrto mesto, so rokometaši prvoligaša Rika Ribnice ostali brez trenerja. Odstop je namreč ponudil dosedanji strateg Robert Beguš, uprava kluba pa ga je na ponedeljkovem izrednem sestanku tudi sprejela in ob tem javnosti sporočila: »Begušu se zahvaljujemo za štiriletno delo v Ribnici in mu želimo uspešno nadaljevanje trenerske poti.« Do konca sezone bo zasedbo vodil dosedanji pomočnik Damjan Škaper.

Za ribniško zasedbo je sicer uspešna sezona, v kateri je nase opozorila tudi v mednarodnem merilu, saj se je skozi kvalifikacije prebila v skupinski del pokala EHF, v njem pa predvsem nabirala dragocene evropske izkušnje, v šestih dvobojih s Füchse Berlinom, St. Raphaëlom in GOG Gudmejem pa ostala brez osvojene točke.

V domačem prvoligaškem tekmovanju so prvi del zaključili na drugem mestu z dvema točkama zaostanka za Koprom 2013, v končnici za prvaka pa so doslej vpisali po dve zmagi in poraza in s 40 točkami ta hip zasedajo četrto mesto razpredelnice z enakim izplenom kot tretjeuvrščeno moštvo z Obale. Pod Beguševim vodstvom je Ribnica v tej sezoni »ustvarila« tudi dva reprezentanta, Nika Henigmana in Jana Grebenca.