Rok Praznik spet med pivovarji

V vrste Celja Pivovarne Laško se je po 12 letih vrnil otrok celjskega kluba Rok Praznik.

Objavljeno
04. oktober 2013 14.23
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Celje - Slovenski rokometaš Rok Praznik bo v novi sezoni spet nastopal za Celje Pivovarno Laško, kjer je tudi začel svojo kariero.

Otrok celjske šole rokometa je za člansko ekipo »pivovarjev« že nastopal med letoma 1998 in 2001, nato pa se podal v tujino. V Franciji je igral za Ivry in Villeurbanne in nato špansko Bidasoo. V Sloveniji je med letoma 2005 in 2010 branil barve koprskega Cimosa, nato pa znova odšel v Španijo v La Riojo. V zadnjih dveh sezonah je nastopal za zvezdniški Paris St. Germain, s Celjani pa vadil že od začetka nove sezone.

Praznik bo v Celju nastopal kot nepogodbeni igralec, v celjskem dresu pa je na 76 dosedanjih tekmah dosegel prav toliko golov.

»Zelo vesel sem, da sem se vrnil domov v moje Celje. Šele, ko se podaš v tujino, se zaveš koliko je celjski klub spoštovan v Evropi. V tem klubu in rokometni šoli sem pridobil večino mojega znanja, ki sem ga oplemenitil v drugih klubih. Vračam se v sredino, kjer sem začel in verjamem, da bom te moje izkušnje in znanje lahko delil s številnimi mladimi celjskimi rokometaši in jim pomagal, tako kot so drugi nekdaj pomagali meni,« je dejal Praznik.

Njegove vrnitve se je razveselil trener Vladan Matić: »Od Roka pričakujem, da bo s svojimi izkušnjami v veliko pomoč naši ekipi. Predvsem v obrambnih nalogah pričakujem njegov velik doprinos. Z nami je že vse od priprav in s svojim pozitivnim karakterjem se je takoj vklopil v ekipo, zato nam bo lahko že takoj pomagal.«