Dokončno ostali brez Bombača za SP

Zaradi poškodbe reber je priprave slovenske rokometne reprezentance v Zrečah danes zapustil Dean Bombač.

Objavljeno
28. december 2016 18.11
BOMBAČ Dean, 30.12.2015, Zreče [Dean Bombač, rokomet]
Š. Ro.
Š. Ro.

Zreče - Slovenska moška članska reprezentancav Zrečah nadaljuje priprave na januarsko svetovno prvenstvo v Franciji, pred katerim jo v petek čaka edina pripravljalna tekma. V petek, 30. decembra, se bodo ob 18. uri varovanci Veselina Vujovića v Brežicah pomerili s Savdsko Arabijo.

Rokometašev tam ne bo več spremljal poškodovani Dean Bombač, ki je sicer včeraj od zdravnikov dobil zeleno luč za lažjo vadbo. Vendar pa je po dveh treningih dokončno postalo jasno, da do svetovnega prvenstva ne bi mogel biti nared po poškodbi reber. Zato je po dogovoru s strokovnim štabom reprezentance in kluba zapustil pripravljalno bazo v Zrečah in se bo na nadaljevanje sezone pripravljal v Kielcah.

V reprezentanci je sicer bolezen zagodla tudi Mateju Gabru in Vidu Kavtičniku, ki bosta tako izpustila tekmo v Brežicah, preostanek starega leta pa bosta preživela v domači oskrbi in se bosta ekipi znova pridružila 2. januarja v Ljubljani.

Proti Savdski Arabiji, ki se trenutno nahaja na pripravah v Srbiji, so slovenski rokometaši odigrali štiri tekme in vse tudi brez večjih težav dobili. Nazadnje sta se ekipi pomerili na svetovnem prvenstvu v Franciji, kjer je bila Slovenija pod vodstvom Matjaža Tominca boljša s 35:22.