Rokometna liga prvakinj: pričakovana zmaga Krima

Rokometašice Krima niso blestele, a so po zmagi nad Sävehofom vseeno vpisale prvi par točk v novi sezoni lige prvakinj.

Objavljeno
06. oktober 2013 00.25
Rokomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana – Državne prvakinje, rokometašice Krima Mercatorja, so z odliko začele novo sezono lige prvakinj. V uvodnem kolu skupine C so v Stožicah pričakovano in gladko, s 36:28 (14:12), odpravile švedski Sävehof, predvsem po zaslugi učinkovite igre v drugem polčasu. Varovanke Toneta Tislja prihodnje nedeljo čaka nov izziv med klubsko elito stare celine, gostovanje v Leipzigu, ki je v današnjem drugem obračunu skupine C, ki je bil dosti bolj izenačen in negotov, s 23:22 (13:11) na gostovanju premagal zasedbo Metza.

Čeprav je bila končna razlika precej izdatna, pa so se Ljubljančanke večji del dvoboja pošteno mučile v napadu, v obrambi pa puščale vse preveč prostora. No, sredi drugega polčasa so vendarle premaknile v višjo predstavo in do konca prednost le še oplemenitile. Tiselj je uvodoma na parket poslal vratarko Talido Tolnai, krilni igralki Tamaro Mavsar in Katarino Krpež, krožno napadalko Danielo Piedade in zunanje igralke Andreo Penezić, ki jo je v obrambi menjala Linnea Torstensson, Nino Wörz in Barbaro Lazović, ki jo je po medlem začetku že v osmi minuti nadomestila Anđela Bulatović.

Švedinje so bolje začele (4:2), a Krim ni potreboval dolgo, da je izid poravnal, v 16. minuti pa po uspešno izvedeni sedemmetrovki Mavsarjeve tudi prvič na tekmi ušel s +2 (8:6). Do glavnega odmora so domače prednost treh golov zadržale, nato pa v prvih trenutkih nadaljevanja povsem popustile, gostje pa so z delnim izidom 5:0 celo pobegnile s 16:14. Krim je reševala Mavsarjeva z uspešno izvedenima metoma s sedmih metrov (v celem obračunu je šestkrat poskusila in šestkrat zadela), v 41. minuti pa so bile gostiteljice po daljšem času spet izdatneje spredaj (21:18). Tedaj se je dvoboj tudi prelomil, prednost se je namreč – kljub še vedno preveč napakam, izgubljenim žogam in medli obrambi – začela večati, naposled pa je zadoščala za mirno osvojeni dve točki.

V dresu Krima Mercatorja sta se najbolj izkazali vratarka Talida Tolnai s 14 uspešnimi obrambami in Tamara Mavsar z devetimi goli.

KRIM MERCATOR : SÄVEHOF 36:28 (14:12)

Dvorana Stožice, gledalcev 1500, sodnici Alpaidze in Berežkina (Rusija).

Krim Mercator: Tolnai (14 obramb), Stefanišin (2), Marinček; Piedade 6, Wörz 2, Mavsar 9 (6), Bulatović 2, Lazović 5, Torstenson 1, Irman 3, Penezić 6, Krpež, Zrnec, Manea 2, Vizitiu.

Sävehof: Idehn (7 obramb), Grandberg; Haraldsdottir 1, Blohm, Sand 3, Fogelström 6, Oden 4, Roberts 5, Tegstedt 3, Wikensten, Dafe 2, Karlsson, Alm 4, Sundberg, Grandberg.

Sedemmetrovke: Krim Mercator 6 (6), Sävehof 1 (0); izključitve: Krim Mercator 2, Sävehof 4.