Rokometni spektakel v Stožicah: Slovenija - Poljska

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo v tem tednu igrala dve izjemno pomembni kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu v začetku prihodnjega leta v Srbiji. Na nasprotni strani ji bo stala močna Poljska. Prva tekma bo v sredo v ljubljanskih Stožicah (20.15), druga pa v soboto v Zieloni Gori (14.30).

Objavljeno
07. marec 2011 15.02
Posodobljeno
07. marec 2011 15.02
R. T., delo.si
R. T., delo.si
Ljubljana - Slovenski rokometaši so dobili obe dosedanji kvalifikacijski tekmi v skupini 3. Najprej so na domačem igrišču ugnali Portugalce s 34:31, nato v gosteh Ukrajince z 31:25, do konca kvalifikacijskega ciklusa pa bodo igrali še štiri tekme. V tem tednu bodo odigrali oba dvoboja proti Poljakom, v začetku junija pa bodo najprej gostovali na Portugalskem, nato pa na domačem igrišču gostili Ukrajince, poroča STA.

Rokometna zveza Slovenije (RZS) se je za obračun proti reprezentančnemu velikanu mednarodnega rokometa zares potrudila: prvič v zgodovini moškega rokometa bo tekmo priredila v osrednji ljubljanski dvorani v Stožicah, ob tem pa je posnela še poseben reklamni spot, v katerem selektor Boris Denič ter igralci Gorazd Škof, Uroš Zorman in Gašper Marguč ljubitelje slovenske reprezentance vabijo na obračun s Poljsko. Akcija je obrodila sadove, prireditelji tekme so doslej prodali več kot 10.000 od skupno 12.000 vstopnic.

Slovenska izbrana vrsta se od nedelje pripravlja za bližnja dvoboja, do tekme pa bodo kombinirano vadili v mali dvorani v Stožicah in vojašnici Franca Rozmana Staneta. Na bližnjih tekmah zanesljivo ne bo nastopil vratar Gorazd Škof, ki je šele pred dnevi začel vaditi v polnem pogonu, na prvi tekmi pa zagotovo ne bo nastopil tudi vratar Jure Vran, ki je po zahtevni operaciji modrostnega zoba dobil vročino in bo nared šele za sobotno tekmo.

»Imamo legitimno pravico, da premagamo Poljake in naredili bomo vse, da to tudi storimo. Naš cilj je, da vse pluse poljske izbrane vrste pretvorimo v minuse, sploh na domači tekmi v Stožicah. Zavedam se, da bo tekma s Poljaki zelo zahtevna, a nobenega športa ni brez pritiskov. Na tej tekmi nameravamo zmagati, s tem razmišljanjem moramo tudi začeti tekmo, v nasprotnem primeru nimamo nobenih možnosti za zmago,« je odločno dejal prvi mož stroke Denič, ki bo dokončen seznam za ljubljanski obračun s Poljaki določil na dan tekme.

»Poljski se moramo zoperstaviti z agresivno obrambo. Vsi vemo, da je njihova zunanja vrsta zares izjemna, za njih so meti z devetih metrov pravi 'zicerji'. Onemogočiti jim torej moramo čiste mete, hkrati pa s hitrim izvajanjem sredine in številnimi nasprotnimi (pol)protinapadi doseči čim več lahkih golov. Če bomo celotno tekmo vršili pritisk in rotirali vseh 16 igralcev, potem imamo možnosti za zmago,« je dejal krilni igralec Dragan Gajič.

Pravico na slovensko-poljskem reprezentančnem obračunu bo delil danski sodniški par Martin Gjeding-Mads Hansen, delegat pa bo Srb Vlado Pendić.

VIDEO: Vabilo slovenskih rokometašev na sredino tekmo v Stožicah.