Rokometni spektakel za slovo od Iztoka Puca

V Celju je potekal dobrodelni rokometni spektakel v spomin na Iztoka Puca, na ta način so zbrali 15.200 evrov za njegovo družino.

Objavljeno
05. november 2011 18.09
Posodobljeno
05. november 2011 18.56
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Celje - Dogajanje v celjski dvorani Zlatorog se je pričelo s pesmijo Ne mine niti dan Iztokovega priljubljenega glasbenika Zorana Predina. Celoten izkupiček od današnjega dobrodelnega spektakla v višini 15.200 evrov pa so prireditelji namenili Pucovi soprogi Jasenki in sinu Borutu, ki sta požela bučen aplavz ljubiteljev rokometa.

V prvi tekmi je slovenska olimpijska reprezentanca iz Sydneyja premagala hrvaško olimpijsko reprezentanco iz Atlante z 29:25 (14:13), v drugi tekmi pa je zdajšnja slovenska izbrana vrsta, ki se je v minulih dneh - v okviru tedna Evropske rokometne zveze (EHF) - pripravljala na Rogli, ugnala Celje Pivovarno Laško s 35:32 (18:17).

Na obeh današnjih tekmah končni razplet ni bil v ospredju, prireditev je - po zaslugi glavnih pobudnikov Dragane Jusupović in Rolanda Pušnika - imela humanitaren pridih.

»Puc je bil velik igralec, velik človek«

Med tekmama nekdanje slovenske zasedbe iz Sydneyja in hrvaške iz Atlante ter Slovenije in Celja Pivovarne Laško je imel govor Pucov dober prijatelj in nekdanji soigralec Uroš Šerbec, ob tem pa so pripravili tudi dražbo za drese francoskega superzvezdnika Nikola Karabatića (zanj so iztržili 200 evrov), njegovega klubskega soigralca pri francoskem Montpellierju Vida Kavtičnika (70 evrov) in igralca nemškega HSV Renata Vugrinca (50 evrov). Celotna prireditev v spomin na Puca, kjer se je zbralo več kot 4000 gledalcev, se končala z zatemnitvijo dvorane.

»Iztok je bil velik igralec, velik človek. V izjemno čast si štejem, da sem bil njegov kapetan v Celju, pa tudi pet let njegov sostanovalec na pripravah in potovanjih. Bil je zelo predan rokometu, vselej je imel najvišje cilje, ki jih je večinoma tudi dosegel, brezkompromisen borec. Po drugi strani pa je bil tudi zelo tenkočuten in čustven človek, zelo preprost pod to 'zvezdniško' preobleko in navezan na svojo družino. Bil je vrhunski rokometaš, a svoje športne cilje je vedno podredil ekipnemu uspehu. V tej smeri je naredil vse, kar je bilo v njegovi moči, ob njem smo tudi mi postali boljši rokometaši. Bil je igralec, ki je rokometu dal širino in novo dimenzijo, svoje znanje pa je nesebično prenašal na soigralce in vsako ekipo, od Borca do Prul, naredil boljšo,« je o Pucu dejal Šerbec.

Izida prijateljskih tekem:

Slovenija (2000) - Hrvaška (1996) 29:25 (14:13)

Slovenija - Celje Pivovarna Laško 35:32