Rokometno SP: Slovenci najprej s Čilom, za konec s Španijo

Slovenski rokometaši bodo na SP 2015 stopnjevali nastope od najšibkejšega do najmočnejšega tekmeca v skupini A.

Objavljeno
18. september 2014 15.23
hočevar rokomet
P. Z., šport, J. P., Delo.si
P. Z., šport, J. P., Delo.si

Ljubljana - Znan je razpored dvobojev slovenske moške rokometne reprezentance na svetovnem prvenstvu, ki ga bo od 15. januarja do 1. februarja prihodnje leto gostil Katar. Izbranci selektorja Borisa Deniča se bodo za ogrevanje drugi dan tekmovanja najprej pomerili z na papirju najslabšim tekmecem, reprezentanco Čila, dan pozneje jih čaka obračun z Belorusijo, nato z gostitelji, po Brazilcih pa se bodo za konec skupinskega dela v petek, 23. januarja, udarili še s favoriziranimi svetovnimi prvaki Španci. Natančne ure dvobojev bodo prireditelji sporočili po dogovoru glede televizijskih prenosov.

»Moram reči, da sem zelo zadovoljen s sporedom. Spominja me na tistega iz Španije pred dvema letoma. Tudi takrat smo začeli proti avtsajderju na papirju in dobili pravočasno opozorilo. Na koncu pa smo se pomerili z nosilcem skupine in po zmagi proti Srbiji osvojili prvo mesto. Morda se bo zgodovina ponovila,« je optimističen Denič, ki bo v Katarju branil četrto mesto iz Španije.

V skupinskem delu bo vsaka izbrana vrsta odigrala po pet tekem, najboljše štiri iz vsake skupine bodo napredovale v osmino finala, kjer se bodo križale z najboljšimi iz skupine B, v kateri so Hrvaška, BiH, Makedonija, Avstrija, Tunizija in Iran. Vsi obračuni 24. svetovnega prvenstva bodo sicer na sporedu v Dohi, kjer bodo na voljo štirje sodobni objekti s kapaciteto med 5500 in 15.500 sedežev.