RZS z novima članoma arbitražne komisije

Slavica Novak Janžekovič in Zlatko Fafel sta postala nova člana arbitražne komisije Rokometne zveze Slovenije.

Objavljeno
08. oktober 2013 23.44
M. Ž., Delo.si/STA
M. Ž., Delo.si/STA

Brezovica - Na Brezovici pri Ljubljani je danes potekala skupščina Rokometne zveze Slovenije (RZS), na kateri je arbitražna komisija dobila nova člana. Vojku Pešcu, Anžetu Kavčiču in Alešu Vahliču sta se po odstopu Luke Kavčiča pridružila Slavica Novak Janžekovič in Zlatko Fafel.

Predsednik RZS Franjo Bobinac je na današnji skupščini v svojem poročilu izpostavil najvidnejše tekmovalne dosežke na reprezentančni in klubski ravni v sezoni 2012/13, največji poudarek pa namenil osvojenemu četrtemu na moškem svetovnem prvenstvu v Španiji. Pri tem ni pozabil na dosežke na klubski sceni, kjer so najbolj odmeven izid naredile rokometašice Krima Mercatorja, ki so se uvrstile v polfinale lige prvakinj. Maribor Branik se je prebil v polfinale prenovljenega pokala EHF, velenjsko Gorenje in Celje Pivovarna Laško pa sta izpadla v osmini finala lige prvakov.

Bobinac obžaluje, da se slovenska moška izbrana vrsta ni prebila na evropsko prvenstvo v začetku prihodnjega leta na Danskem, hkrati pa predstavil finančno strukturo zveze v lanskem in tem letu. RZS v težkih gospodarskih časih le četrtino sredstev pridobi od pristojnega ministrstva in Fundacije za šport, tri četrtine sredstev pa na račun lastnega dela ter prispevkov pokroviteljev zveze.

Predstavniki slovenske rokometne družine so zavrnili predlog, da bi elitna liga za ženske v sezoni 2015/16 štela osem klubov, razprava o tem predlogu Združenja 1. A SRL pa se bo še nadaljevala. Današnja skupščina je bila tudi slovesno obarvana, ženska ekipa iz Zagorja je za 60-letnico delovanja prejela plaketo RZS.