Sedemminutni film z Bonifike se še vrti v glavah

Mešani občutki po prvih tekmah v pokalu EHF: Koper je v končnici zapravil visoko prednost, Gorenje pa se je rešilo na Švedskem.

Objavljeno
04. september 2018 06.00
Posodobljeno
04. september 2018 06.00
Jaka Moljk je dosegel dva gola za Koper. FOTO: RD Koper 2013
Ljubljana - Rokometaši Kopra in Gorenja bodo konkurenti za visoka mesta v slovenski ligi, po prvih tekmah sezone pa so imeli mešane občutke. Koprčani so v zadnjih minutah proti Kadetten Schaffhausen zapravili vodstvo štirih golov, Velenjčani so v končnici prepolovili zaostanek šestih golov pri Alingsasu. Oboji verjamejo, da se jim bo uspelo uvrstiti v drugi krog pokala EHF.

Bonifika, 54. minuta. Koper vodi s 25:21, ima igralca več in žogo, ki jo je ukradel Tilen Sokolič. Adam Bratković zdrvi v napad, a namesto, da bi vpisal deveti gol na tekmi, se odloči za podajo osamljenemu Janezu Gučku na šestmetrski črti. Podaja se je izjalovila in potem je koprska barka zavila med čeri. Do konca ni več zmogla zadetka, končalo se je s 25:25. Se ta film še vrti v glavah igralcev trenerja Petra Mičovića, ki je debitiral z remijem?

Koper in Gorenje ohranjata možnosti za napredovanje v pokalu EHF.

Trenerja Mičović in Jovičić sta solidno debitirala v novih vlogah.

Prenovljeni Velenjčani se bodo v soboto predstavili v Rdeči dvorani.


 


"Malo pa res," prizna nekdanji mladinski reprezentant Sokolič, izpostavljeni igralec v obrambi 5-1, ki je delala precej preglavic Švicarjem, le madžarski veteran Gabor Csaszar ji je bil kos in je kar 12-krat zatresel mrežo novega domačega vratarja Mirze Haseljića.
 

Sokolič: Vse je še odprto


"Nismo še čisto dojeli, kaj se nam je zgodilo v zaključku tekme, najprej moramo opraviti analizo. Razočaranje je bilo, čeprav izid ni bil negativen. Zapravili smo priložnost, da bi šli v Švico z lepo prednostjo, kar bi nam povečalo možnosti za napredovanje. A še vedno je vse odprto, če v gosteh odigramo podobno in zmanjšamo število napak, se lahko nadejamo uspeha," ostaja optimističen levokrilni igralec Sokolič, ki je dosegel tri gole.

Se je morda mlada ekipa ustrašila zmage proti uglednemu tekmecu in so roke zadrhtele? "Ne vem, tista nesrečna 'kontra' nam je res malce spodrezala krila. Prihajali smo v priložnosti, ampak takrat je svoje izkušnje unovčil Ivan Stevanović in ubranil nekaj strelov (Guček, dvakrat Aleks Vlah, op. p.)," je tekmo podoživel Sokolič, ki zaupa v sposobnosti koprskih igralcev. "Če smo doma kljub slabi končnici izvlekli remi, potem lahko gledamo naprej pozitivno," je povedal Sokolič in krivde za padec ni naprtil trenerju Mičoviću: "Ves čas nas je bodril, zaupa nam in mi njemu. Tako se je pač zgodilo, bo naslednjič boljše."
 

Taletović: Rezerv še veliko


Rokometaši Gorenja so se v domovino vrnili sinoči, pred tem so imeli na Švedskem še trening. Nedeljsko tekmo so odlično odprli, ušli s 6:3, si v drugem polčasu nabrali že skrb vzbujajočih šest golov zaostanka (15:21), na koncu se je izšlo s 23:26, kar je dokaj dobro izhodišče za revanšo v domači dvorani. Zoran Jovičić je debitiral na klopi Gorenja, Nikola Špelić je zadel šestkrat, v vratih je bil z 11 obrambami zelo dober povratnik med "osami" Emir Taletović.

"Dobro smo se pripravili na tekmo, vseeno smo storili preveč tehničnih napak, zastreljali tri sedemmetrovke (dve Ibrahim Haseljić, eno Aleks Kavčič, op. p.). To moramo popraviti. Menimo, da imamo dobre možnosti za napredovanje," je razmišljal Taletović in prvo resno tekmo v sezoni za povsem spremenjeno ekipo označil za spodbudno. "Imamo veliko mladih fantov brez evropskih izkušenj, za katere je bil to vroči krst. Na drugi tekmi bomo bolj sproščeni in manj v krču," je dejal Taletović in še naštel nekaj rezerv: "Morda bi lahko bili bolj uspešni s kril, pa tudi več žog bi lahko prišlo na črto. Glavne rezerve pa vidim v protinapadu, ki bi nam lahko omogočil lahke gole. To bi dvignilo tudi navijače, od katerih si obetamo dobro podporo. Pred nami je prva tekma v Rdeči dvorani, prva tudi za mnoge naše igralce, ki si zaslužijo podporo. Vsi se veselimo sobote."