Šesta tekma in šesti poraz

Krim Mercator je proti močnemu Rostovu oba polčasa končal z delnim izidom 0:5 in na koncu izgubil z 31:36.

Objavljeno
20. november 2015 22.29
Rokomet Krim Mercator Rostov
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport

Ljubljana – Ni manjkalo veliko, pa bi rokometašice Krima Mercatorja z veliko mero borbenosti nadoknadile vse pomanjkljivosti v kakovosti in izkušnjah in presenetile močni Rostov. Toda vnovič so obupno odigrale končnico in se od lige prvakinj poslavljajo s šestim porazom na prav toliko tekmah. Evropsko avanturo bodo nadaljevale februarja v osmini finala pokala pokalnih zmagovalk.

Po zmagi je dišalo vse do 56. minute, ko je Polona Barič s sedmih metrov izenačila na 31:31 – pred tem je Krim nazadnje vodil z 29:28 –, toda zatem je nastopil mrk. Ruske prvakinje, ki so si že prej zagotovile prvo mesto v skupini A in imajo edine stoodstotni izkupiček v LP, so dosegle zadnjih pet golov v srhljivo praznih Stožicah, kjer so bile srčne domače rokometašice še najbližje uspehu, vendar jih je pokopalo kar 22 izgubljenih žog.

Če bi nekdo krimovcem še pred leti pokazal končno lestvico, bi bili prepričani, da gre zgolj za neslano šalo. Ampak to je kruta realnost, s katero se sooča paradni ženski kolektiv na Slovenskem in še precej časa bo minilo, preden bo Krim spet močna znamka v evropskem rokometu, če bo sploh še kdaj. Da bi lahko sezono rešil v pokalu pokalnih zmagovalk, kjer nastopajo ekipe, kot so Viborg, Metz, Lada in Esbjerg, ni prav verjetno. Glavna pozornost bo usmerjena k ubranitvi domačega naslova.

Ob odsotnosti kapetanke Tamare Mavsar, ki si je v prvem polčasu poškodovala dlančno kost, se je odlično znašla Polona Barič. Zadela je vseh pet sedemmetrovk in bila z osmimi goli najboljša domača strelka. »Res ne morem biti vesela zaradi svojih golov, saj smo izgubile, ampak mislim, da smo tokrat zares prikazale, kar smo si želele: borbeno in srčno igro. Žal se ni izšlo po željah. Tako kot smo padle ob koncu prvega polčasa, smo tudi drugega končale izjemno slabo. Ne vem, v čem je vzrok. Morda v pomanjkanju izkušenj, zmanjkalo nam je moči in zbranosti. Nimamo izkušenih igralk, ki bi v kritičnih trenutkih znale umiriti igro. Res, škoda, bile smo tako blizu, pa spet tako daleč,« je razplet obžalovala 23-letna Primorka, ki ima v bližnji prihodnosti samo eno željo: »Da bi končno zmagale, saj je vseeno, za katero raven tekmovanja gre. Ta ekipa zares potrebuje potrditev dobrega dela.«

Liga prvakinj, skupina A

Krim Mercator - Rostov-Don 31:36 (14:18)

Larvik - Baia Mare (18.30)

 

Lestvica:

1. Rostov-Don 6 6 0 0 173:148 12

2. Larvik 5 3 0 2 146:131 6

3. Baia Mare 5 2 0 3 143:135 4

4. Krim Mercator 6 0 0 6 160:208 0